Hlavní obsah

Karlín oslavil 200. výročí svého založení

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolek Karlín 200, DDM hl. m. Prahy a MČ Praha 8 připravily za podpory hl. m. Prahy na pátek 23. a sobotu 24. června oslavu k dvoustému výročí založení Karlína.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Na Karlínském náměstí byl pro návštěvníky připraven bohatý program a díky spojení oslav s festivalem United Islands of Prague si všichni užili i pestrou hudební produkci.

23. června 2017 uplynulo přesně 200 let od založení Karlína, který byl pojmenován na počest manželky císaře Františka I. Karolíny Augusty. Tento slavný den si všichni příchozí připomněli hudebním programem v pátek 23. června, kdy na pódiu vystoupil od 16 hodin Ivan Hlas, The Tap Tap a další umělci.

Hlavní oslavy pak proběhly v sobotu 24. června od 10 hodin na Karlínském náměstí a patřily hlavně dětem. I díky podpoře Petra Dolínka, náměstka primátorky hl. m. Prahy, a Romana Petruse, starosty Prahy 8, byly pro děti připraveny kolotoče, houpačky, projížďky kočárem, dílničky a divadelní pohádky. Na pódiu vystoupil i Wabi Daněk, který má ke Karlínu blízký vztah. Na své si přišli rovněž milovníci dobrého jídla – kromě tradičních farmářských trhů byla na akci připravena slavnostní tabule s pohoštěním.

Velkým lákadlem byl historický průvod, který se v 15.00 vypravil z Karlínského náměstí k základní škole na Lyčkově náměstí, kde byla následně uložena časová schránka se vzkazy pro budoucí generace. Díky spojení s festivalem United Islands of Prague zněla hudba Karlínem až po Rohanský ostrov do pozdních hodin. Hudební program připravil i Přístav 18600.

Akce se za hojné účasti velice vydařila.

Reklama

Výběr článků

Načítám