Hlavní obsah

Kam v Brně v neděli s dětmi? Do Divadla Bolka Polívky na pohádky a hrátky

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MALÉhRY - divadelní soubor s trojicí vždy optimisticky laděných, usměvavých hereček, často i stejně oděných. Domovskou scénu mají v Divadle Bolka Polívky, dobrou náladu dospělým i dětem rozdávají nejen tu, ale snad ve všech koutech republiky. Barbora Seidlová, Nikola a Daniela Zbytovské.

Foto: MALÉhRY
Článek

Ty tři budou číst dětem z nové knížky POHÁDKY a MALÉhRY, která vyšla začátkem letošního roku. Četbu doprovodí projekce obrázků ilustrátorky Karolíny Strykové. Během tohoto osobitého literárního salónu se malí diváci seznámí třeba s Můvou, kredencovým strašidlem, pohádkovým dědečkem, co splní přání za kousek chleba, čerty, kteří chodí do školy nebo s Emilem – lesním strašidlem, jež se bálo strašit. Hodinové čtení nevšedních pohádek, rozverné obrázky, čaj z ruského samovaru, a hraní si… Zkrátka pohoda pro nedělní dopoledne, jak má být.

„Pohádky jsou pro mne vlastně terapie. Jak se dostat k sobě samé, jak pochopit, že zázraky se dějí všude kolem nás a že je možné každou situaci dovést ke šťastnému konci,“ říká autorka knížky Pohádky a MALÉhRY Daniela Zbytovská.

POHÁDKY a MALÉhRY jsou druhou knížkou z dílny kreativního divadelního souboru, (První byl úspěšný titul Jak na příšery.) Ta, z níž bude trojice číst, obsahuje deset veselých pohádek plných podivných bytostí, spoustu barevných obrázků a malé kartonové divadlo s loutkami, s nimiž si každý může zahrát vlastní divadelní představení. Trio hereček si četbou a hrátkami při nové knížce získalo na více místech již hodně malých diváků.

Na neděli 28. dubna od 10:00 do Divadla Bolka Polívky na Jakubském náměstí v Brně zvou děti i s dospělým doprovodem herečky Barbora Seidlová, Nikola a Daniela Zbytovské. Pořad směřuje k dětem od 4 do 10 let.

Další informace na: https://www.divadlobolkapolivky.cz/predstaveni/pohadky-a-malehry-literarni-salon/

Reklama

Výběr článků

Načítám