Hlavní obsah

Kadaňští strážníci v tažení proti nepořádku

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kadaňští strážníci zahájili tažení proti nepořádku u kontejnerů na odpady a zakládání černých skládek. Pomáhá jim i kamerový systém a nalíčené fotopasti.

Foto: Archiv MP Kadaň

Jeden z posledních případů, kdy kamera městské policie zachytila muže nosícího odpad k přístřešku na kontejnery v Chomutovské ulici.

Článek

Městská policie v Kadani se posledních týdnech zaměřila na stav u popelnic a přístřešků na kontejnery, kde kromě nepořádku vznikají i černé skládky z nejrůznějšího materiálu. Od stavební suti až po vysloužilý nábytek. V některých případech jde přímo o nebezpečný odpad. Lidé si tak šetří cestu na sběrný dvůr. Strážníci se snažili zpočátku vše řešit domluvou, ale nyní již ukládají i blokové pokuty.

Potvrdil nám to ředitel městské policie Jindřich Drozd. „V březnu bylo takto vyřešeno sedm případů a uloženy blokové pokuty ve výši 200 Kč. Hříšníky se nám podařilo usvědčit za pomoci kamerovému systému, fotopastím i díky píli strážníků,“ pochválil práci svých podřízených. „Za minulá léta si lidé zvykli, že mohou dát k popelnici cokoli, ale tak to není. Lidé si ani neuvědomují, že vlastně zakládají černou skládku,“ upozornil Jindřich Drozd na jejich přestupek. Po dohodě s Technickými službami Kadaň si provinilci musí také zaplatit odklizení uloženého materiálu.

Protože nejde v poslední době o ojedinělé chování, budou ve spolupráci s odborem životního prostředí u přístřešků na kontejnery umístěny informační tabule s upozorněním na zásady nakládání s odpady. Jak ujistil ředitel městské policie, strážníci také zesílili tlak na bezdomovce a další osoby, které se v kontejnerech přehrabují a zanechávají za sebou mnohdy neuvěřitelný nepořádek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám