Hlavní obsah

Jedna ze Škol doporučených zaměstnavateli působí v Dobrušce

Novinky, Jana Melicharová

Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum z Dobrušky patří mezi deset nejlépe hodnocených škol v Královéhradeckém kraji a obdržela pečeť Škola doporučená zaměstnavateli.

Foto: Jana Melicharová

Pečeť Školy doporučené zaměstnavateli

Článek

Již 6. ročník soutěže Škola doporučená zaměstnavateli je minulostí a deset nejlépe ohodnocených škol v jednotlivých krajích obdrželo pečeť kvality. Tuto netradiční soutěž pořádá Klub zaměstnavatelů a je do ní zapojeno téměř 500 společností napříč regiony.

Jde o pohled na střední školy v regionech očima zástupců firem z celé České republiky. Právě zaměstnavatelé znají školy nejlépe. Znají úroveň jejich výuky, vybavení, pedagogický sbor, přístup k praxi, ale hlavně úroveň absolventů, kteří do firem ze škol přicházejí.

V Královéhradeckém kraji, kam Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška spadá, hlasovalo 30 firem. A ohodnotilo ji tak, že má právo používat titul Škola doporučená zaměstnavateli.

„Ocenění mě velmi potěšilo, ale nepřekvapilo. Vždyť se zaměstnavateli úzce spolupracujeme po celou historii školy, a to je letos již 70 let. Dokonce 14 let jsou našimi zřizovateli. Sedm let ještě úspěšně obhajujeme značku kvality ISO 9001, kterou vlastní i většina zaměstnavatelů. Získaná pečeť nás tak zavazuje k dalšímu rozvoji nejen školy, ale i k efektivnější spolupráci se zaměstnavateli,” řekl k ohodnocení školy její ředitel Ing. Vladimír Voborník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám