Hlavní obsah

Jazz in Hall 2019: Laura a její tygři, Felix Slováček a další nadšení jazzmani nejen v tenisové hale

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako podzimní listí bude hudebně pestrý a barevný i druhý říjnový víkend. Postará se o to program zábřežské akce Jazz in Hall, který na letošní 16. ročník chystá hned několik novinek. Jazzové melodie zazní nejen v tenisové hale. Diváky láká na jazzové hvězdy Felixe Slováčka a Lauru a její tygry.

Foto: Laura a její tygři

Laura a její tygři

Článek

16. ročník přidává dva dny navíc

Novinkou je především rozšíření akce (10.-12. října), která startuje už ve čtvrtek filmem v Kině Retro. Od osmé hodiny večerní se bude promítat film Pára nad řekou - hudební dokument ze života tří legendárních jazzmanů - trumpetisty Laca Décziho, saxofonisty Ľubomíra Tamaškoviče a kontrabasisty Jána Jankejeho, kteří kdysi uprchli ze Sověty okupovaného Československa na západ, kde zazářili po boku renomovaných světových hudebníků.

Oproti minulým ročníkům organizátoři plánují hudební program také na páteční večer 11. října. Ten proběhne v příjemném prostředí Klubu ve Zdi, kde v devět večer vystoupí a cappella Vokalamita a skupina Blue Apple. Po nich pak budou mít možnost místní i přespolní muzikanti ukázat svůj talent během připravované Jam session.

„Naším cílem je udržet podzimní jazzovou atmosféru této akce v Zábřehu o trochu déle. Přinášíme tedy čtvrteční filmový večer v Retru, kde promítneme film o jazzových legendách,“ zve na čtvrteční program Vít Komárek, jeden z organizátorů. „Klub ve Zdi je jako stvořený pro malé jazzové party. Zde dáme příležitost k prezentaci hlavně regionálním amatérským kapelám. V tomto modelu chceme pokračovat i v příštích letech,“ dodal.

Vrcholem akce je však sobotní večer - 12. října - tradičně v originálním prostředí zábřežské tenisové haly. Od půl osmé vystoupí kapela The People, následovat bude oblíbený domácí Moravia Big Band s hostem saxofonistou Felixem Slováčkem, po nich pak Kristina Barta s projektem Event Horiozon. Večer svým vystoupením završí legendární Laura a její tygři. Čas mezi jednotlivými koncertními bloky posluchačům zpříjemní místní Blackbirds a Fluguit na venkovní scéně, kde bude, stejně jako v minulých letech, možné zakoupit něco dobrého na zahřátí a k jídlu.

Program Jazz in Hall a bližší informace o talentovaných muzikantech letošního ročníku najdete na webu jazzinhall.cz. Vstupenky na festival Jazz in Hall, který se koná za podpory Olomouckého kraje a Města Zábřeh, jsou k dostání v prodejních místech Zábřežské kulturní. V prodeji budou i na místě, v den jednotlivých akcí do zaplnění kapacity prostor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám