Hlavní obsah

Jarní svod loveckých plemen letos proběhl v Pilníkově

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okresní myslivecký spolek ČMMJ Trutnov každý rok pořádá jarní svod psů všech loveckých plemen. Letošní svod připadl na sobotu 18. dubna a jeho organizací bylo pověřeno pilníkovské myslivecké sdružení Krakonoš.

Foto: Jaroslav Blažek

Jarní svod loveckých plemen v Pilníkově

Článek

Svod se konal na myslivecké chalupě v Pilníkově, kde bylo pro všechny příchozí zajištěno teplé i studené občerstvení a nápoje.

Po úvodním nástupu a fanfárách v podání Jaroslava Rejdáka, přivítal všechny přítomné člen kynologické komise Vladislav Valenta. Hned po přivítání začalo vlastní hodnocení. Nejprve každému psu Vladislav Valenta zkontroloval tetování nebo přečetl čip, mezitím MVDr. Jaroslav Čechura ověřil platnost očkování, a následně MVDr. Nosek posoudil každého mladého psa nebo fenku vzhledem ke standardu.

To zjednodušeně znamená, že kontroloval výšku v kohoutku, zbarvení, barvu oka, sílu kostry, chrup, skus, povahu a další. U většiny psů to nebyl problém, ale některým se obzvláště kontrola chrupu vůbec nelíbila. Nakonec ale stejně byl chrup zkontrolován i jim.

Svodu se zúčastnilo celkem 32 psů pěti plemen – ohaři, barváři, honiči, jezevčíci, teriéři a slídiči z blízkého i vzdáleného okolí.

Závěrem se patří poděkovat pořadatelskému OMS Trutnov i MS Krakonoš Pilníkov za vzornou přípravu celé akce, včetně zapůjčení prostor a zajištění občerstvení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám