Hlavní obsah

Gymnázium sklízí plody miliónového projektu

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulovské gymnázium nedávno ukončilo projekt, který zatraktivnil způsob výuky a vybavil školu moderní technikou. A tyto změny přispěly i k úspěšnosti studentů u generálky státní maturity.

Foto: archiv Gymnázia Mikulov

Studentka Mirka při práci s interaktivní tabulí.

Článek

Inovace výukových programů Gymnázia Mikulov. To je název projektu, na který v loňském roce škola získala téměř pět milionů korun z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Jeho realizace probíhala od loňského dubna do konce října 2010.

„Projekt tvořilo několik klíčových aktivit. Nejprve si nový způsob výuky osvojili učitelé, druhou aktivitou pak byla práce na školním vzdělávacím programu a dále samotné zavádění nových výukových metod,“ informoval Jiří Souchop, zástupce ředitele.

V praxi to třeba znamená, že studenti mají přístup k elektronickým kurzům cizích jazyků, matematiky a dalších předmětů, které jim na míru ušili jejich vyučující. „Kurzy přístupné na internetu podporují naší představivost a kreativitu, protože na rozdíl od knih umí pracovat se zvukem a videem,“ vyzdvihuje přednosti novinky Jaromír Pospíšil ze septimy.

Gymnázium se zaměřuje rovněž na projektové vyučování. „Dejme tomu, že je potřeba probrat holocaust. Děti vezmeme do Terezína, dáme jim prostor, aby sami bádali, téma uchopili po svém a zpracovali je do svých projektů. Tím se vymaní z pozice pasivních příjemců dat, látku vstřebají přirozeně a informace si uchovají po delší dobu,“ uvedl příklad Souchop.

Zavedené inovace už podle Souchopa přinášejí ovoce. Dokládají to mimo jiné výsledky generálky na státní maturity. „Naši studenti v generálce státních maturit obstáli velice dobře. Například průměrná hodnota zkoušky z angličtiny základní úrovně je v oktávě téměř devadesát procent,“ míní Souchop.

Ze zmíněného grantu škola zaplatila také novou počítačovou učebnu, tři interaktivní tabule, notebooky a dataprojektory. O výbavě informačními technologiemi se budoucí studenti i jejich rodiče mohou přesvědčit už ve středu 8. prosince, kdy mikulovské gymnázium pořádá Den otevřených dveří. 

Studenti budou návštěvníky provádět po areálu školy, předvedou jim odborné učebny a přiblíží život školy. Jednotlivé prohlídky se konají v 9, 11, 13, 15 a 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám