Hlavní obsah

Frýdek-Místek v nejbližší době obdrží objednané nanoroušky

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký v úterý 24. března informoval o dodávce nanotextilních roušek, které město zajistilo na základě spolupráce s frýdecko-místeckou firmou DEVA.

Foto: magistrát FM

Rouška

Článek

„Dnes bychom měli obdržet prvních několik tisíc kusů nanotextilních roušek, které mají účinnost jako respirátor FFP2. V dalších hodinách a dnech je budeme nejprve distribuovat nemocnici, doktorům, sestrám, do lékáren, jednotkám IZS a dalším složkám, které se nyní starají o naše zdraví a bezpečnost,” řekl primátor Pobucký.

Poté chce město roznést roušky všem do schránek, protože je objednalo pro všechny občany Frýdku-Místku.

„Nejprve začnou zaměstnanci magistrátu roznášet roušky do schránky všem seniorům a až je roznesou, nalezne je ve své poštovní schránce postupně každý. Do každé schránky obdržíte tolik kusů roušek, kolik vás v daném bytě (rodinném domě) podle evidence obyvatel bydlí. Takže například samostatně bydlící senior dostane jednu, čtyřčlenná rodina pak čtyři,” uvedl primátor.

U roušek bude také leták se spoustou rad a užitečných informací, které se v dnešní době mohou hodit. Hlavně na něm ale bude návod na dezinfekci roušky.

Je to speciální rouška z nanotextilie a nesmí se prát! Její dezinfekce se provádí buď žehlením bez použití páry nebo v horkovzdušné troubě nebo dezinfekčním prostředkem. Praním by mohlo dojít k poškození nanotextilie a ze speciální roušky by se stala rouška obyčejná.

Stejně jako se nedají roušky ušít za jeden den, stejně tak se ani nedají po městě za jeden den roznést. „Pokud vše půjde dobře, začneme ve středu a každý den rozneseme, co bude ušito,” dodal primátor.

Reklama

Výběr článků

Načítám