Hlavní obsah

Frýdek-Místek má pro děti prázdninový program

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč pořádá každoročně Prázdniny ve městě. Jedná se o více než pět desítek akcí, konaných v době letních prázdnin ve všední dny v různých částech města. Cílem je zabavit děti v době, kdy jsou jejich rodiče v práci.

Foto: SVČ Klíč

Prázdniny ve městě

Článek

Letos se koná již patnáctý ročník Prázdnin ve městě. Pro děti jsou připraveny turnaje, pohybové aktivity, hry a soutěže, prezentace různých sportů od volejbalu, přes tenis až po judo, ale také tvůrčí dílny, ve kterých se budou moci realizovat jak holky, tak kluci.

„Chybět nebudou zábavná a naučná dopoledne se strážníky nebo hasiči, ani výlety, například na Palkovické hůrky nebo cyklovýlet do Skalice. Na některé akce, s ohledem na hygienická opatření v souvislosti s koronavirem, je nutné hlásit se předem,“ přiblížil program náměstek primátora Pavel Machala s tím, že celý projekt financuje město a akce jsou dětem přístupné zdarma.  

Prázdniny ve městě odstartují ve středu 1. července turnajem ve střelbě z luku, v házení šipkami na terč a Nerf soubojem (pistole s náboji z měkké pěny).  Nejlepší bojovníci a střelci budou odměněni. Akce se uskuteční od 8:30 do 12:30 ve Středisku volného času Klíč na ulici Pionýrů v Místku.

Ve čtvrtek 2. července jsou připraveny hned dvě akce. Od 9 do 13 hodin si děti budou moci vyzkoušet batikování nebo tvoření v keramické dílně ve Skautském domě na Kostikově náměstí ve Frýdku a odpoledne od 14 do 18:30 hodin pro ně bude připraven program na hřišti na ulici Marie Majerové v Místku, kde se budou moci zapojit do aktivit, které pro ně připravili pracovníci nízkoprahového klubu U-kryt.

V pátek 3. července si budou moci v Klíči na ulici Pionýrů malí zahradníci zasadit rostlinku do květináče a zavěsit ji do vlastnoručně vyrobeného závěsu z provázků.

Celým programem bude účastníky provázet Hrací plán, který obsahuje kompletní program a zároveň slouží jako brožurka pro sbírání samolepek z každé absolvované akce. Hrací plán bude 4. září na akci Ahoj prázdniny vyměněn za malý dárek.

Hrací plány budou v průběhu tohoto týdne k dispozici ve Středisku volného času Klíč na ulici Pionýrů v Místku, na informacích v budovách Magistrátu města F-M a v Turistickém informačním centru (bývalé BIC).

Reklama

Výběr článků

Načítám