Hlavní obsah

Filip Smola: Tahle těžká doba ze mne udělala i pošťáka Ondru, tak se snažím ze všech sil

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková
Aktualizováno

„Rozvozy obědů již fungují. Všichni zájemci z řad našich občanů starších 65 let se mohou dále hlásit na telefonním čísle 734 436 780. Informujte o této službě všechny seniorky a seniory, které znáte. Děkujeme. Hodně zdraví a síly všem! Společně to zvládneme!"

Foto: archiv Ing. Filipa Smoly

"Tahle těžká doba ze mne udělala i pošťáka Ondru, tak se snažím ze všech sil," říká starosta Filip Smola

Článek

Tahle slova napsal v pondělí na svém Facebooku starosta města Železná Ruda Ing. Filip Smola.

„Od pondělí 23. března jsme zahájili rozvoz obědů našim seniorům. Obědy vaří naše školní jídelna a samotný rozvoz zajišťujeme vlastními silami a také s pomocí dobrovolníků, kteří se nám hlásí. Musíme říct, že jsme nadšeni a dojati z toho, jak jsou naši lidé skvělí. Díky téhle solidaritě a vzájemné pomoci nepochybujeme, že to zvládneme," řekl Filip Smola.

Šije celá Železná Ruda

„Děkujeme všem dobrovolníkům, kteří šíjí roušky i pro ostatní. Jsme nadšení, kolik železnorudských občanů chce pomoct ostatním, lidé jsou naprosto úžasní! Dnes roušky začínáme rozvážet mezi seniory.

V Železné Rudě stále čekáme na roušky pro všechny občany, které jsme objednali v předstihu již v pondělí 16. března. Dodavatel bohužel již třikrát posunul termín dodání. Sehnali jsme ale materiál na výrobu roušek a také řadu fantastických dobrovolníků, kteří nabízejí svou pomoc," popsal starosta.

Teď není doba na to, aby lidé z Prahy jezdili hromadně na Šumavu 

„Nechceme dělat ze Železné Rudy nějakou zakázanou zónu, ale opravdu apelujeme na zdravý rozum a ohleduplnost všech lidí. Všichni by měli brát ohled ne pouze na sebe, ale i na ostatní. Teď opravdu není doba na to, aby lidé z Plzně či z Prahy jezdili hromadně na Šumavu na víkendy. Všechna doporučení mluví o tom, aby lidé omezili pohyb na minimum a my bychom chtěli všechny požádat, aby to respektovali a brali ohled na nás, kteří zde žijeme a zbytečně nezvyšovali riziko přenosu koronaviru. Děkujeme," požádal železnorudský starosta Filip Smola.

Už 18. března roznesli letáky 

V Železné Rudě se snaží všechny občany města o současné situaci, pravidlech a doporučeních informovat všemi dostupnými kanály.

„Již ve středu 18. března jsme roznesli letáky do schránek. Bylo nás na roznos sedm, takže to šlo celkem rychle. Díky moc všem pomocníkům a chlapcům z naší lanovky," dodal Filip Smola.

Město na česko-německé hranici 

Železná Ruda je město v Plzeňském kraji na česko-německé hranici. Žije zde 1631 obyvatel. Město se nachází na hranici Národního parku Šumava a je to jedno z šumavských sportovních a turistických středisek cestovního ruchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám