Hlavní obsah

Ekonomická fakulta v Ostravě zve na den otevřených dveří

Novinky, Libuše Miarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ekonomická fakulta Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě po roce opět pořádá den otevřených dveří. Tentokrát se koná v sobotu 28. ledna od 9.30 hodin a zájemce o vzdělávání budou v Sokolské ulici očekávat pedagogové, studenti a také absolventi.

Foto: Archiv Barbory Ptáčkové

Na Dni otevřených dveří pomáhali členové Studentské komory i v lednu 2016: Barbora Ptáčková (vpravo) s kolegy Agátou Drobiszovou a Ondrou Mikulcem.

Článek

Patří mezi ně i Barbora Ptáčková, která na Ekonomické fakultě promovala v roce 2013. Nyní působí na katedře financí jako odborná asistentka a současně si dodělává doktorát v tomto oboru. Zároveň je na fakultě místopředsedkyní Studentské komory Akademického senátu. Ta budoucím ekonomům pomáhá, organizuje pro ně vzdělávací a další různé akce. Mimo jiné se také podílí na přípravě i samotném průběhu dne otevřených dveří.

„Roznášeli jsme letáky po středních školách a informovali o možnosti studia na ostravské Ekonomické fakultě,“ uvedla Barbora Ptáčková. „Ti, kteří pozvání na sobotní setkání přijali, se mohou těšit na několik letošních novinek. Úvodní přednášku o možnostech studia doplní informace o studijních oborech a také videonahrávky ze života na fakultě. Kdo se bude chtít dozvědět více o jednotlivých studijních oborech, může se zúčastnit následných  pohovorů s pedagogy i studenty. Je totiž velmi důležité včas si vybrat ten správný obor a předem si ověřit skladbu povinných i nabízených volitelných předmětů.“

Středoškoláci po nástupu na vysokou školu bývají často překvapeni, že je to především na nich, zda se přednášek a cvičení zúčastní a do jaké míry na nich budou svého pedagoga bedlivě vnímat.

„Než si nováčci na nový vzdělávací systém zvyknou, přiblíží se období zkoušek a mnozí  zjistí, že těch povinností mají hodně a začnou litovat, že místo kávy s kamarádem se měli raději více věnovat studiu. Stále platí, že vše je na samotných studentech a nikdo jiný se za ně na zkoušku nenaučí,“ dodala Barbora Ptáčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám