Hlavní obsah

Do kladenských základních škol nastoupí 768 prvňáčků

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 1203 přihlášek za 938 dětí letos doručili do kladenských základních škol rodiče nastávajících prvňáčků. Zápisy se konaly vzhledem k mimořádným opatřením bez osobní přítomnosti dětí od 14. do 25. dubna.

Foto: Magistrát města Kladna

Článek

„I přes distanční formu zápisů do prvních tříd vše proběhlo bez větších komplikací a za to rodičům i personálu škol velmi děkuji. O odklad školní docházky požádalo 148 rodičů, což je oproti loňskému roku o 42 méně. Jako každý rok se některé přihlášky dublovaly a rodiče dítě přihlásili do více škol najednou. Takových případů jsme letos zaznamenali 265. Jedno dítě bylo přihlášeno dokonce do šesti základních škol najednou. Do školních lavic v září v Kladně zasedne 768 prvňáčků, to je o 28 méně než v loňském roce,“ uvedl primátor Kladna Dan Jiránek.

Kapacita základních škol v Kladně je dostatečná, dětem je k dispozici celkem 16 základních škol a v září se otevře 33 prvních tříd. V základních školách Norská, Vodárenská 2115 a Ukrajinská se v novém školním roce budou otvírat první třídy dokonce tři.

Většina přihlášených dětí je z Kladna, dojíždět bude pouze 92 prvňáčků. Průměrný počet žáků v jedné třídě je 23.

Reklama

Výběr článků

Načítám