Hlavní obsah

Divadlo Husa na provázku opět hraje. Letní přehlídka je v plném proudu

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhé pauze zapříčiněné pandemií se divadlo vrací ke svým divákům. Letní přehlídku Provázek open otevřela 29. 5. open air premiéra kolektivně autorské inscenace v režii divadelníka a filmaře Jiřího Havelky Gadžové jdou do nebe s podtitulem Comedy Ghetto.

Foto: DHNP
Článek

Inscenace na provázkovském dvoře pro omezený počet diváků sklidila ohromný úspěch a všechny červnové reprízy jsou vyprodané. Stejně vyprodaná jsou červnová uvedení provázkovského hitu Pravidla bincárny, divadelního přepisu silně nekorektních textů anonymní partičky KKRD boys.

Ve středu 17. června 2020 se DHNP rozloučí s autorskou inscenací Doda Gombára Ticho na Zemi. Příběh jednoho všedního dne přináší nečekaný zážitek z ticha nabitého emocemi. Na letišti pasažéři čekají na odlet, současně však na životní změnu, lásku, zázrak. Vedle sebe, přitom sami... V pátek 19. června 2020 tým Zkušebny – herci, kteří se pravidelně objevují v provázkovském improvizačním cyklu - představí první díl divadelního cyklu Úhor: postapokalyptického impro-seriálu s prvky enviromentálního westernu, který by do konce této divadlení sezony měl mít celkem tři pokračování.

Návštěvníky vyhledávané jsou také koncerty na dvoře divadla. V následujících dnech tady vystoupí několik pozoruhodných interpretů. – Sobota 13. 6. ve 20.00: pětice zběsilých muzikantů Golden Delicious – party. Kapela, která hraje povědomé melodie v zákrutách nečekaných aranží.

Pondělí 15. 6. ve 20.00: hlasový mág a improvizátor se zpěvákem, beatboxerem a mistrem rytmů a loopingu, Patrik Kee & En.dru. Středa 17. 6. ve 20.30: old time jazz band Ivančický dixieland. Čtvrtek 18. 6. ve 20.00: autentický brněnský klezmer HaChucpa, živé a proměnlivé těleso kolem Wolfganga Spitzbardta a Víta Marečka, které více než dvacet let dokazuje, že pokus navázat na tradici židovské kultury v Brně  inspiruje a strhává.

Na neděli 21. 6. od 20.00 se přesunul kvůli nepříznivé předpovědi počasí zrušený koncert mezinárodně uznávané Ivy Bittové, která zazpívá v doprovodu svého syna Antonína Fajta.

Divadlo Husa na provázku nezapomíná ani na nejmladší diváky. V sobotu a v neděli 13. a 14. června v 16.00 je to Cirkus Abrafrk, tedy Daniil Charms na Provázku - pro děti od tří do tři sta třiceti tří let! V režii umělecké šéfky Anny Davidové a na scéně, v kostýmech a s loutkami Františka Petráka, významného českého výtvarníka a ilustrátora knih pro děti. V neděli 14. června v 10.00 na Provázek.dvoře zahraje Divadelní spolek Jaromír svou Nejvíc detektivní pohádku o inspektorovi Kluzó – divadelní detektivka pro malé i velké.

Reklama

Výběr článků

Načítám