Hlavní obsah

Divadelní příznivci v Dobrušce se těší na Pavla Zedníčka a Janu Paulovou

Novinky, Dana Ehlová

Již podruhé rozehrají přední čeští komici Jana Paulová a Pavel Zedníček na divadelních prknech v Dobrušce komedii Bez předsudků - a již podruhé bude beznadějně vyprodáno.

Foto: Richard Kocourek (archiv Divadla Kalich)

Jana Paulová a Pavel Zedníček v komedii Bez předsudků

Článek

Zatímco první představení se uskutečnilo před několika lety v Kulturním domě, ve středu 20. března vystoupí oba protagonisté na jevišti zrekonstruovaného Společenského centra – Kina 70.

Hra Bez předsudků je prezentována jako komedie pro odvážné diváky a ještě odvážnější herce, s podtitulem „pod peřinou se těžko říká ne“. Pochází z pera italských autorů Diega Ruize a Fiony Bettaniniové. V české premiéře ji uvedlo Divadlo Kalich v překladu Kariny I. Havlů a režii Romana Štolpy.

Děj se se odehrává v motelu, kde musí v jediném volném pokoji neplánovaně přespat Diego (Pavel Zedníček) s Fionou (Jana Paulová), šéf se sekretářkou - dva letití přátelé. Fiona se celou dobu usilovně snaží zaujmout Diega, ten ji však pozornost neoplácí, a když konečně ano, tak úplně jinak, než si Fiona představovala. Právě tady nastává okamžik, kdy se budou muset uchýlit ke skutečně drastickým řešením. Společná noc je ovšem také nabídkou na možnost otevřeně si popovídat o věcech, na které se ženy jinak ostýchají ptát mužů a muži žen.

Bez předsudků je hra plná svádění a odmítání, ve které nakonec vůbec nemusí být jasné, kdo má být polapen, a diváci jsou svědky nekonečně vtipného a velmi trefného slovního souboje obou postav.

Už při prvním uvedení v Dobrušce bylo naprosto jasné, že většina replik je Janě Paulové a Pavlu Zedníčkovi téměř šita na míru a že si svůj pobyt v pokoji motelu nadmíru užívají. Natěšené dobrušské publikum věří, že ani tentokrát tomu nebude jinak.    

Reklama

Výběr článků

Načítám