Hlavní obsah

Diecézní charita Plzeň shání ošacení pro potřebné - pánskou obuv a oblečení pro jarní měsíce

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diecézní charita Plzeň pravidelně sváží a třídí obsah kontejnerů na darované oblečení, obuv a hračky v Plzni a okolí. Tyto věci jsou pak při takzvaném sociálním výdeji předávány z charitního šatníku lidem, kteří nemají prostředky na jejich zajištění jinou cestou.

Foto: ilustrační foto Diecézní charita Plzeň

Diecézní charita Plzeň dělá sbírku pánské obuvi a pánského oblečení pro jarní měsíce

Článek

„Budeme se také podílet na zajištění ošacení pro připravované stanové městečko lidí bez domova na Borských polích. V současné době však nemáme dostatek jarní obuvi a oblečení pro muže. Proto rozesíláme následující výzvu,” uvedl mluvčí Diecézní charity Plzeň Petr Šimek.

K zajištění sociálního výdeje ošacení pro potřebné shání Diecézní charita Plzeň pánskou obuv a pánské oblečení vhodné pro jarní měsíce. Vhodnou obuví jsou zejména polobotky, mokasíny, sportovní obuv, případně sandály, nikoli už boty na zimu. Vítané jsou lehké pánské bundy, kalhoty, kraťasy, ponožky a také spodní prádlo.

Charita prosí dárce, aby věnovaná obuv nebo další oblečení byly v dobrém stavu.

„S ohledem na preventivní opatření proti šíření koronaviru bude sběr probíhat výhradně do kontejnerů označených charitním logem s doplňujícím nápisem Diecézní charita Plzeň, které se nacházejí v plzeňských ulicích. Po svozu do našeho Humanitárního skladu bude jejich obsah roztříděn a vydáván lidem na základě doporučení sociálních odborů městských částí, úřadu práce nebo spolupracujících neziskových organizací věnujícím se ohroženým skupinám obyvatel. Oblečení bude poskytováno také do stanového městečka pro lidi bez domova u průmyslové zóny Borská pole. Za vaše dary pro potřebné upřímně děkujeme,” dodal Petr Šimek.

Rozmístění kontejnerů 

Kde v Plzni naleznete kontejnery na darované oblečení a obuv, které třídí Diecézní charita Plzeň, zjistíte na odkazu: https://mapy.cz/s/3vPe2.

(Zdroj: Diecézní charita Plzeň) 

Reklama

Výběr článků

Načítám