Hlavní obsah

Charitativní sbírka pomůže dětskému centru Thomayerovy nemocnice

Novinky, Ivana Kvasnicová

Vánoční trhy, zábavu pro děti i maličkosti vyrobené od dětí pro děti najdete v Praze 4, v obchodním centru Arkády. Charitativní sbírka s názvem Děti dětem pomůže Dětskému centru při Thomayerově nemocnici.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Letos už podruhé pořádají Městská část Praha 4, Thomayerova nemocnice a obchodní centrum Arkády Pankrác charitativní sbírku nazvanou Děti dětem.

Děti ze základních a mateřských škol v Praze 4 vyrobily předměty s vánoční tématikou. Ty budou po celé adventní období každý všední den odpoledne prodávat v OC Arkády Pankrác. Výtěžek bude i letos věnován dětskému centru při Thomayerově nemocnici.

"Akce je výjimečná svým rozsahem i samotným nápadem na prodej vlastnoručně vyrobených vánočních dekorací. Věřím, že také umístěním kasičky v prostorách úřadu podpoříme účast širší veřejnosti, a navíc dáme možnost zaměstnancům radnice, ale například také zastupitelům Prahy 4, finančně podpořit tuto jedinečnou akci. Její výtěžek bude předán do Dětského centra při Thomayerově nemocnici, které už v loňském roce získalo z této sbírky 136 633 korun. Opravdu mě těší, že doslova nadšení pro tento záměr projevili opakovaně také ředitelé škol v Praze 4," informovala zástupkyně starosty pro oblast školství Ivana Staňková (ODS).

Prodej zahájený 3. prosince potrvá do 19. prosince do 18 hodin. Kromě koupě některého z výrobků lze přispět také do kasičky v nákupním centru - druhá kasička je umístěna v budově úřadu Prahy 4 v Budějovické ulici, kam dobrovolnou částkou přispějí kromě návštěvníků úřadu také sami zaměstnanci radnice. Příspěvky lze posílat i na účet dětského centra: 572187093/0300.  

Reklama

Výběr článků

Načítám