Hlavní obsah

Cesta za pohádkou a malování českého Ježíška pokračuje na zámku v Mníšku

Novinky, Jana Digrinová

Od středy do neděle 29. října - 2. listopadu má zámek Mníšek pod Brdy připravenu prohlídku pro malé děti s názvem Cesta za pohádkou. V sobotu vpodvečer se můžete přijít podívat na anděla a bílou paní a projít se zámkem za tmy. Každý den, mimo pondělí, můžete navštívit dva klasické prohlídkové okruhy.

Foto: Anna Čelouchová

Kromě pohádkových dětských prohlídek na zámku Mníšku pod Brdy probíhají i klasické prohlídky pro dospělé a to až do 19. prosince.

Článek

Od středy 29. října jsme pro děti připravili Cestu za pohádkou. Po všechny tři dny je začátek prohlídek ve 14.00 a v 15.15 hodin.

„Je to nejoblíbenější program pro děti a bývá velmi často úplně vyprodáno. Děti hádají, které české pohádky se nám v zámeckých komnatách schovaly, a opravdu je to baví,” říká průvodkyně Maruška. Děti doprovází jako pohádková víla, která všechny pohádky zná a dětem někdy i poradí.

Kdo se k nám nedostane v tyto dny, ten ať netruchlí a zavítá k nám o víkendu. To už nám začíná listopad, ale na zámku v Mníšku zavřeno nebude.

V sobotu 1. listopadu jsou dokonce pro rodiny s dětmi na programu oživené Podvečerní prohlídky s andělem a bílou paní. Jak název napovídá, potkáte tu pohádkové bytosti. Z arkádové chodby dětem zamává bílá paní a ze zámecké kapličky vystoupí anděl, který dokonce děti pasuje do šlechtického stavu. Prohlídky začínají v 16.00 a v 16.40 hodin.

V neděli 2. listopadu pak od 14.00 a 15.15 hodin začínají prohlídky Cesta za pohádkou.

Dále zveme děti na soutěž. Namalujte obrázek na téma Betlémský příběh v koledách. Jak si představujete našeho Ježíška? Obrázky můžete přinést už namalované, nebo si je u nás nakreslit. Ty nejlepší budou vybrány a vystaveny jako součást vánoční výzdoby Prahy.       

Kromě dětských prohlídek také probíhají i klasické prohlídky pro dospělé. Návštěvníci na dvou prohlídkových trasách uvidí reprezentační prostory zámku i soukromé pokoje, ve kterých žili poslední majitelé Kastové.  

Reklama

Výběr článků

Načítám