Hlavní obsah

České volejbalistky-policistky získaly zlatou medaili na evropském šampionátu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Sportovní hale Odolena Voda proběhlo ve dnech 15. až 20. října 2. policejní mistrovství Evropy ve volejbale žen, které skončilo úspěchem pro český tým. Šampionát pořádala Unie tělovýchovných organizací Policie ČR, svaz policejních sportovních klubů ve spolupráci s Centrem sportu MV ČR a PČR.

Foto: Archiv PČR

Vítězný policejní tým

Článek

Do sobotního finále se probojovala dvě nejlepší družstva – Česká republika a Rusko. Oba celky prošly šampionátem bez ztráty jediného setu. České volejbalistky podaly excelentní výkon a po hodině a půl porazily Rusky 3:0 na sety, čímž se staly mistryněmi Evropy pro rok 2013.  

„Mám samozřejmě velkou radost, hráčky předvedly vynikající volejbal srovnatelný s úrovní volejbalu našich nejvyšších soutěží. Z utkání jsme měli trochu obavy, protože družstvo Ruska, stejně jako my, neztratilo v průběhu šampionátu ani set. Vyvinuli jsme však obrovský tlak, kterému soupeřky podlehly,“ uvedl bezprostředně po klání trenér Stanislav Mitáč. 

Jeho slova potvrdila kapitánka českého týmu Martina Kubánková.

„Do utkání jsme nastupovaly s vědomím, že jde o naprosto rovnocenného soupeře. Očekávaly jsme větší vzdor, ale brzy se ukázalo, že je zápas v naší režii,“ uvedla Kubánková a dodala, že zlom v utkání nastal ve druhé polovině druhého setu. „Soupeřky se absolutně odevzdaly, nedařila se jim žádná akce. Dostaly jsme od trenéra jasné pokyny, jak hrát, ty jsme dodržely, a i díky tomu jsme vyhrály,“ vysvětlila kapitánka Kubánková. 

„Na zisku zlaté medaile má podíl celý kolektiv, neboť volejbal je týmový sport,“ zdůraznila Kubánková, podle které mohla být právě špatná souhra jedním z důvodů prohry ruského týmu. Skvělý výkon ve finálovém utkání předvedla nahrávačka Iveta Halbichová, která byla právem vyhlášena „nejlepší nahrávačkou šampionátu“. Ocenění „nejvšestrannější hráčka šampionátu“ získala další Češka, Andrea Sládková. 

Český tým byl složen z policistek sloužících u různých útvarů Policie ČR, hráček Policejního volejbalového klubu Olymp Praha a studentek Policejní akademie ČR v Praze. 

Celkové pořadí: 1. Česká republika, 2. Rusko, 3. Německo, 4. Finsko, 5. Nizozemsko, 6. Rakousko, 7. Francie, 8. Slovensko.

Reklama

Výběr článků

Načítám