Hlavní obsah

Bohumínský bunkr Na Trati láká v sobotu na nevšední večerní prohlídky

Novinky, Lucie Balcarová

Večerní prohlídka prvorepublikového bunkru za doprovodu hraničáře a vůně opečených špekáčků. Nejen to čeká na všechny, kteří v sobotu 31. srpna zamíří na návštěvu pěchotního srubu Na Trati v Bohumíně. Ten bude mít otevřeno netradičně až do 22 hodin.

Foto: Lucie Balcarová

V bunkru Na Trati jsou k vidění zbraně, panoramatické mapy i repliky dobového vybavení.

Článek

„Víkendové prohlídky začínají jako obvykle od dvou hodin odpoledne. V sobotu se ale loučíme s letními prázdninami, a tak jsme se rozhodli je k večeru fanouškům historie zpestřit nevšedními večerními komentovanými prohlídkami s hraničářem. V plánu máme minimálně tři. V jejich průběhu si zájemci budou moci například zkusit nastartovat dieselagregát nebo projít si ochranný příkop v levé části objektu přes nouzový východ,“ láká k návštěvě Michal Hejda z Klubu vojenské historie Bohumín.

Připraveny budou i atrakce pro děti ve vojenském duchu a ohniště, na kterém si zájemci budou moci opéct vlastní špekáčky či uzeninu. Promítat se bude i dokument věnovaný  proměnám pěchotního srubu. Komentované večerní prohlídky budou probíhat každou hodinu od 18 do 21 hodin. V případě většího zájmu jsou bunkráci připraveni provázet srubem co půl hodinu.

Vstupné je tradiční, tedy 50 korun pro návštěvníky nad patnáct let, děti mají vstup volný. Bunkr bude pro veřejnost otevřen ještě v září, a to vždy o víkendech. Vstup do něj je možný jedině s průvodcem. Hodinové komentované prohlídky začínají vždy v celou, a to od 14 do 17 hodin.

Objekt členové klubu vojenské historie otevřou ještě o státním svátku v pondělí 28. října,  a to opět od 14 hodin do 18 hodin.

Stavebním pojetím unikátní objekt je součástí Technotrasy Moravskoslezského kraje. Další informace lze najít na webu www.bunkr-bohumin.cz nebo bunkráckém facebooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám