Hlavní obsah

Bez přítomnosti dětí se v Přerově uskuteční zápisy nejen do prvních tříd

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krizový štáb města Přerova věnoval v úterý 14. dubna pozornost především školním a sociálním záležitostem. „Začalo pravidelné testování zaměstnanců přerovských sociálních služeb, všichni prošli testem s negativním výsledkem, což je dobrá zpráva,“ informoval primátor Petr Měřínský.

Foto: Magistrát města Přerova

Článek

Město čeká na rozhodnutí vlády, kdy budou otevřeny školy – jestli ještě v tomto školním roce, nebo až v září, na obě varianty jsou zástupci města připraveni.

Zápisy dětí do prvních tříd základních škol se uskuteční od středy 15. do čtvrtka 30. dubna - zákonní zástupci předají svou žádost do spádových škol, a to buď přes datové schránky školy, poštou nebo emailem s uznávaným elektronickým podpisem. Na webech školy najdou rodiče formuláře, ty stáhnou, vyplní a prostřednictvím nich zápis provedou. V odůvodnitelných případech lze podat žádost i osobně.

Změna u zápisů i v mateřských školách a jeslích

S ohledem na nutná mimořádná opatření budou zápisy do mateřských škol probíhat netradičně bez osobní přítomnosti dětí a zákonných zástupců.

„V termínu od soboty 2.  do čtvrtka 16. května mohou rodiče podat žádost prostřednictvím datové schránky, nebo emailem s elektronickým podpisem, či poštou - výjimečně pak osobním podáním v konkrétní školce, a to po dohodě s ředitelkou zařízení,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Kouba.

Jak dále upřesnil, formulář přihlášky k zápisu bude k dispozici od 27. dubna na webových stránkách jednotlivých mateřských škol.

„Dále informujeme, že prázdninový provoz budou zajišťovat v měsíci červenci v MŠ Dvořákova a MŠ Kratochvílova, v srpnu pak v MŠ Na Odpoledni, MŠ Optiky a MŠ Pod Skalkou, Vinary a Čekyně,“ doplnila Romana Pospíšilová z přerovského magistrátu.

Přihlášky budou uveřejněny na webových stránkách mateřských škol, které prázdninový provoz zajišťují - a to v jednotném termínu od 27. dubna.

Zápisy bez přítomnosti dětí budou pořádat také jediné přerovské jesle, které sídlí v ulici Svisle 2 – a to od pondělí 18. do středy 27. května. Zápis proběhne formou podání „Žádosti o poskytování péče o dítě v dětské skupině“.

Další informace k zápisu včetně žádosti najdou zájemci na www.ssmp.cz, nebo u vedoucí jeslí na telefonních číslech: 603 201 238 a 581 220 102.

Reklama

Výběr článků

Načítám