Hlavní obsah

Ani letos v Pilníkově nezapomněli na předvelikonoční jarmark

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 1. dubna v 15:00 hodin začal v Pilníkově již druhý předvelikonoční jarmark. Nejvzdálenější návštěvníci přijeli až z Rakovníka.

Foto: Jaroslav Blažek

Předvelikonoční jarmark

Článek

Jarmarku se zúčastnilo dvanáct prodejců. Mnoho z nich nabízelo typicky velikonoční výrobky, jako jsou velikonoční kraslice, pomlázky, zajíčky, kuřátka či perníčky. Další měli ve své nabídce rozmanité šperky, ručně vyřezávané vařečky, náušnice, svíčky a další rozmanité zboží. Také bylo možné ochutnat sýrové poháry, medovinu a jiné zdravé výrobky z pilníkovského Medového dvora.

I letos se jarmarku účastnil Pilníkováček. Děti z Pilníkováčku si i na letošní jarmark připravily tvořivou dílnu, ve které si zájemci z řad dětských návštěvníků mohli ozdobit vlastní velikonoční vajíčko.

V části sálu bylo připraveno posezení, kde si návštěvníci mohli zakoupené výrobky hned ochutnat. K tomu jim členové místního SDH Pilníkov uvařili kávu nebo poskytli i jiné nápoje a občerstvení.

Jarmareční atmosféru dokresloval svojí hrou harmonikář Karel Ottmar. Letos se na jarmark přišlo podívat opět více než 150 lidí.

A zajímavost nakonec - na letošní jarmark se přijela podívat i trojice návštěvníků až z Rakovníka, ze kterého to sem je více než 200 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám