Hlavní obsah

Agresivní muž nejdříve surově tloukl ženu, poté se chtěl utkat se strážníky

Novinky, Vratislav Konečný

Pořekadlo Ženu ani květinou neuhodíš je cizí agresivnímu muži, který svou mužnou sílu předváděl bitím ženy. Ve svém počínání nepřestal ani při zásahu strážníků, naopak se stal ještě běsnějším. Zklidnily ho až donucovací prostředky včetně použití slzného plynu.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Do Anderleho ulice v Praze 5 vyjela ve středu odpoledne hlídka městské policie, když byl dispečink upozorněn na agresívní chování muže vůči ženě.

Zaútočil i na strážníky, ale to neměl dělat

„Dvojici strážníci zastihli před vchodem do jednoho z domů. Napadená uvedla, že ji muž udeřil několikrát do tváře a roztrhal halenku. Když hlídka vyzvala muže k podání vysvětlení, začal být agresivní, verbálně ženu urážel, udeřil ji dlaní do obličeje, jednou rukou chytil pod krkem a druhou za halenku. Jeden ze strážníků ho od ženy odstrčil a vyzval k uklidnění. V tu chvíli obrátil muž agresi na hlídku, vyhrožoval zabitím, a když se proti ní rozběhl a snažil se zaútočit pěstmi, zklidnili ho strážníci hmaty, chvaty a slzotvorným prostředkem,” informovala mluvčí Městské policie Praha Jiřina Ernestová.

Na místo byla přivolána záchranná služba a hlídka Policie ČR, která si případ převzala k dalšímu šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám