Hlavní obsah

20 let zámku v Litomyšli na seznamu světového dědictví UNESCO

Novinky, Zdeňka Kalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2019 slaví zámek v Litomyšli 20. výročí od svého zapsání na prestižní seznam světového dědictví UNESCO díky své unikátní renesanční architektuře. Pro všechny zajímající se o stavební vývoj litomyšlského zámku jsou připraveny stavebně historické prohlídky Za příběhem zámku.

Foto: Zdeňka Kalová

Romantické zámecké střechy

Článek

V doprovodu historika Ondřeje Vobejdy navštíví zájemci zbytky starého paláce Kostků z Postupic, nahlédnou do stavebního vývoje nejen samotného zámku, ale celého areálu UNESCO. Projdou vedlejší i hlavní schodiště, která je zavedou do půdních prostor a pod historické zámecké krovy. Součástí návštěvy běžně nepřístupných prostor je i zahradní sallet z konce 18. století, který je stár jako zámecké historické divadlo.

Baterky, svítilny a pevnou obuv s sebou.

Prohlídky Za příběhem zámku se konají 27. 7. 2019 a 28. 7. 2019, vždy od 11:00 a od 14:00. Prohlídky jsou fyzicky náročnější. Rezervace je nutná. Více na www.zamek-litomysl.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám