Hlavní obsah

Vánoční inspirace. Vyrobte si vánoční přání či vlastní dekorace

Novinky, Richard Sůsa

K Vánocům neodmyslitelně patří trávení času s nejbližšími, koledy, velký úklid i dekorace. Někteří se vyžívají v sestavování okázalého vánočního osvětlení na svém domě, jiní zas rádi zkrásní interiér svého domova.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve filmu Pelíšky prohlásil Jiří Kodet. „Největší radost udělá takový dárek, který člověk vyrobí sám pro toho druhého z lásky.“ Nejen vytvářením dárků si můžete zpříjemnit vánoční čas a zkrášlit domácnost, aby získala vánoční atmosféru.

Jaké pohádky budou v televizi na Štědrý den

Vánoce

Vedle dárků samotných rozdávejte i úsměvy a přání. Nemusíte je ani nakupovat, i s pouhým papírem, nůžkami a lepidlem se dají vyčarovat nezapomenutelná přáníčka pro vaše nejbližší.

Jak vyrobit vánoční či novoroční přání: Zábavné tvoření, které zvládnou i děti

Vánoce

Po rozeslání přání se zaměřte i na své vlastní obydlí. Provonět duchem Vánoc jej lze mnoha způsoby. Vytvořte si vlastní ozdoby nebo rovnou celý dřevěný stromek. Ten jistě ohromí i vánoční návštěvu.

Vánoční ozdoby a dekorace, které zvládnete vyrobit doma

Vánoce

Tradiční dekorací je i rostlina, u níž se Vánoce rovnou dostaly do lidového označení. Pryšec nádherný toho asi příliš neřekne, pokud se nevyznáte v botanice, ale o vánoční hvězdě slyšel snad každý. Nejen o té nad Betlémem.

V zahraničí se setkáte i s názvem Poinsettia podle amerického velvyslance v Mexiku Joela Robertse Poinsetta, který tuto středoamerickou rostlinu v 19. století přivezl do Spojených států. Od té doby patří ke svátečním symbolům.

Pryšec nádherný aneb vánoční hvězda: Jak se o ni starat, aby dlouho vydržela

Vánoce

Vánoční hvězda je trvalka, a tak nám může vykvést opakovaně. Není nutné ji vyhodit, když odkvete a okvětní lístky opadají. Nechte ji dva měsíce před svátky na půl dne v naprosté tmě, rozkvete vám zas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám