Hlavní obsah

Tipy na vánoční dárky pro praktické ženy

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je-li vaše žena prakticky založená, je pravděpodobné, že jí největší radost uděláte dárkem, který bude moci pravidelně používat, a ne se na něj jenom obdivně dívat. Nahlédněte do našich tipů, třeba v nich naleznete inspiraci.

Foto: Zahrady na niti

Závěsné aerárium s tillandsií potěší nejednu ženu svým křehkým vzhledem. Obzvláště dobře vypadají aerária ve větším počtu. Jeden kus vyobrazeného aerária stojí 450 korun.

Článek

Jedním z témat konfliktů v domácnosti bývá teplota v bytě. Zatímco muži připadá, že je doma akorát, ženě bývá při stejné teplotě nezřídka chladno. Tento nesoulad je možné vyřešit elegantně dárkem.

Konvektor z tvrzeného skla působí velmi elegantně, navíc dokáže v běžné místnosti o ploše 20 m² během hodiny zvýšit teplotu o pět stupňů. Má podsvícený displej a dálkové ovládání, pomocí kterého si lze nastavit teplotu, jakou má v místnosti udržovat.

Praktickou funkcí je týdenní časovač automatického topení i možnost nechat ho jako stacionární, anebo připevnit na stěnu. Vyrábí se v bílé a černé barvě.

Foto: Concept

Skleněný konvektor s dálkovým ovládáním KS4010 působí elegantně na zdi, ale je možné jej mít i na zemi, jako samostatně stojící. Jeho cena činí 2499 korun.

Víte, co je aerárium?

Jedním z hezkých a roztomilých dárků, které zaujmou ženy milující minimalistický styl, jsou tzv. aerária v závěsné podobě. Zjednodušeně řečeno jsou to malé skleněné baňky určené pro pěstování pokojových květin.

V baňkách je trocha zeminy, z níž roste malá květinka, anebo v nich může být třeba rostlina zvaná tillandsie, která zeminu k životu nepotřebuje. I proto se jí někdy přezdívá „vzdušná rostlina”.

Takové rostlinky stačí jen několikrát týdně porosit destilovanou, převařenou nebo nejlépe dešťovou vodou, která jí neucpe pór vodním kamenem. Co ovšem tento druh rostlin bude potřebovat, je dostatek světla, v nejlepším případě rozptýleného, občas i slunečního.

Povlečení nejen pro alergiky

Zejména alergici, ale i každý, kdo má rád jemné a zároveň luxusní povlečení, které více saje pot, ocení přírodní materiál tencel. To je název pro vlákno nové generace z eukalyptu vyráběné ekologicky šetrným způsobem. Je hebké na dotek, chladivé jako len, hřejivé jako vlna a především absorbuje o 50 procent více vlhkosti než bavlna.

Díky tomu, že odvádí pot dovnitř vlákna, se na povrchu kůže netvoří vlhký mikrofilm, ve kterém se množí bakterie. Povlečení z něj lze prát při teplotě 60 °C, při níž se ničí bakterie.

Foto: Akcent

Hřejivý matracový chránič Warmer je speciálně vyvinut, aby akumuloval a držel teplo. Z postele tak vytvoří krásně hřejivé místo. Zvýší hygienu lůžka a prodlouží životnost matrace. Je ideální zejména pro zimomřivé spáče a chladnější období. Cena: 1699 Kč

Foto: Veba

Sada povlečení z tencelu utkaného žakárským vzorem s motivem větviček a ve starorůžové barvě se v rozměrech 70 x 90 cm + 140 x 200 cm prodává za 1790 korun.

Foto: Brita

Filtrační konvice na vodu Brita Marella cool. Dopřejte vašim blízkým čistší vodu svěžejší chuti díky konvici s vodním filtrem BRITA. Cena: 369 Kč

Vestavná multifunkční trouba

Adventní čas je přímo ideální dobou ke zvážení, zda by si žena nezasloužila do kuchyně novou, nejlépe multifunkční troubu. Konečně, pečení cukroví a příprava hodů na Štědrý večer by jí s novou pomocnicí šla určitě mnohem lépe od ruky.

V elegantním černo-nerezovém provedení vypadá skvěle, a to ať již je zasazena do černě laděné kuchyně, nebo naopak do bílé, kde černá působí jako oživující prvek, ale dobře ladí i s přírodním dřevem.

Dobré je volit modely s dostatečně velkým objemem, aby v nich bylo možné péci na více plechách, praktické jsou i výsuvné teleskopické rošty. Aby toho trouba sama příliš „nesežrala”, je vhodné volit model energetické třídy A. Zvláště do rodin s dětmi a domácími mazlíčky pak i s dětskou bezpečnostní pojistkou, jež umožňuje ovládání dočasně zamknout.

Foto: Mora

Vestavná trouba VT 548 BX má kromě jiných funkcí i speciální program na čištění Eco Clean, jenž je ohleduplný k životnímu prostředí. Cena 8990 korun.

Pro chytrou ženu - chytrá pračka

Asi každá žena zná situaci, kdy otevře po doprání prádla dvířka pračky a zjišťuje, že z jakési příčiny zůstala část pracího prostředku nespotřebovaná, nebo jej zase patrně nebylo dostatečné množství.

Proč jí této starosti nezbavit a nedopřát jí pod stromečkem překvapení v podobě pračky s funkcí AutoDose? Ta má v sobě zabudovaný zásobník jak na prací gel, tak aviváž a oba přípravky si dávkuje sama přesně podle aktuální náplně.

Pračka má ale stále čtyřkomorový systém pro manuální plnění pracích prostředků pro chvíle, kdy je potřeba cokoli dávkovat jinak. Zásobníky pojmou až 1 litr pracího gelu a 0,5 l aviváže, což je množství potřebné až pro 20 pracích cyklů.

Foto: AEG

Praní až 20 cyklů za sebou bez starosti o správné dávkování umožňují pračky s funkcí AutoDose. Model ProSteam L7FBE69SCA stojí 18 990 korun.

Robotický vysavač je dárkem pro ni, nebo pro něj?

Je-li úklid v domácnosti obecně spojován spíše s paní domu, bylo by možné považovat robotický vysavač automaticky za pomocníka hlavně pro ženy. Veřejné prezentace těchto přístrojů však ale pravidelně naznačují cosi jiného.

Zatímco ženy sledují spotřebič samostatně šmejdící po vytyčené ploše s rezervovaným zájmem, bývají to typicky muži, kteří kolem lezou po kolenou, pozorují jejich mihotající se metličky, nastavují jim nohu, aby je přinutili změnit směr jízdy. Nakonec to nevydrží, nešťastného „trilobita” převrátí na záda a začnou se mu probírat útrobami.

Pokud i vy uvažujete o nákupu robotického vysavače jako dárku pro svou drahou polovičku, zaměřte se při výběru nejen na jeho funkce, ale i na výkon. Čím je vyšší, tím důkladněji vysává.

Foto: Samsung

Multifunkční vysavač se schopností vytírat PowerBot VR05R5050WK je výborným společníkem ve chvílích, kdy se nic nedaří. Cena 9990 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy na dárky pro vášnivé rybáře

Češi jsou často považováni za národ rybářů. Málokdo si u nás tuto zálibu i sport za svůj život nevyzkoušel. A rozhodně se nejedná jen o mužskou záležitost,...

Výběr článků

Načítám