Hlavní obsah

Sochám na kapli v Cambridge ve výšce 50 metrů kdosi nasadil santovské čepičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden chrlič a dvě sochy světců kaple koleje St John’s v anglickém Cambridge mají od minulého pondělí netradiční vánoční ozdobu. Neznámý vtipálek je totiž ozdobil čepičkami Santa Clause. Výzdoba se stala virálním hitem, sochy jsou totiž umístěny ve výšce zhruba 50 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Sochy se nacházejí ve výšce zhruba padesáti metrů. Na střechu se přitom nikdo nedostal.

Článek

Jako první na čepičky upozornil Martin Bond, který univerzitu v Cambridge fotí každý den více než deset let pro projekt s názvem A Cambridge Diary.

„Rošťácký student nasadil postavám na kapli na hlavu santovskou čepici. A proč je to můj dnešní obrázek dne? Zeptejte se sami: Jak?“ napsal na twitterovém účtu projektu Bond.

Foto: Profimedia.cz

Santovská čepice na jedné ze soch

Pod příspěvkem se rázem spustila diskuse, kde lidé navrhovali vlastní řešení. Kdosi tvrdil, že čepice byly nahoru umístěny pomocí dronu. Jiný navrhoval řešení, při kterém byly čepice spuštěny ze střechy, případně že se ze střechy spustil přímo student.

Foto: Profimedia.cz

Nejvýrazněji je čepice vidět na chrliči na vrcholku kaple.

Bond je přesvědčen, že to nejjednodušší řešení je to správné. Student či studenti nahoru prostě vylezli.

„Bylo mi řečeno vrátným, že si nikdo příslušné klíče nepůjčoval, takže to nemohlo být provedeno zevnitř,“ uvedl Bond s tím, že studenti se na střechu dostat nemohli.

Santa se zamiloval do muže. Vánoční reklama oslavuje 50 let tolerance homosexuality

Vánoce

Koneckonců nebylo by to poprvé, co při svých vtípcích takto riskují. Nasazovat sochám pokrývky hlavy je oblíbeným žertem, v listopadu roku 2009 umístili santovské čepice sochám na kapli King’s College ve výšce 24 metrů.

Králi podobných žertů se však v roce 1958 stalo 12 studentů, kteří na střechu univerzitního senátu v Cambridge umístili vůz Austin 7. Úřadům pak trvalo téměř týden, než se jim auto podařilo sundat.

Reklama

Výběr článků

Načítám