Hlavní obsah

Radek Banga představuje klip o kouzlu Vánoc

Právo, jaš, kul

Zpěvák Radek Banga přichází se svým prvním vánočním videoklipem k písničce Sněhová vločka ze svého sólového alba Věci jinak, jež vyšlo v letošním roce. Videoklip, který se natáčel v Černošicích v chatové osadě Radost a také v kancelářském objektu v Kladně, zaujme nejen kouzelnou vánoční atmosférou, ale také příběhem. Na Novinkách.cz má premiéru.

Radek Banga v klipu k písni Sněhová vločkaVideo: Supraphon

 
Článek

Klip ukazuje, že kvůli stresu a pracovnímu vytížení někdy zapomínáme na kouzlo Vánoc. O jeho režii i scénář se postaral Radek Banga, který při realizaci klipu spolupracoval s kameramany Pavlem Konopíkem a Radkem Tupým.

„Kvůli tomu, co se u nás doma dělo, jsme Vánoce v podstatě neslavili. Nechtěli jsme tátovi dávat jen další zbytečný impulz k tomu, aby pil a zase něco vyvedl. A takhle jsem to vlastně měl až do svých sedmadvaceti let. Asi jsem to s tím měl prostě nějak spojené. Jenže pak jsem potkal svou ženu a zamiloval se a teprve s ní jsem pochopil, o čem skutečně Vánoce jsou. Zamiloval jsem si je stejně jako ji,“ uvedl Banga.

Ve videoklipu si zahrála také herečka Eva Decastelo společně se svou dcerou Zuzankou. Ztvárňuje maminku samoživitelku, která se se vší láskou stará o své dvě děti. Příběh se odehrává ve dvou rovinách.

„Pro mě jsou Vánoce především o tom, že je strávíte s těmi, jež milujete. Každý rok se těším na tu nádhernou atmosféru, všechny ty vůně, barvy a všudypřítomná světýlka. Připadá mi někdy, že z toho mám až dětskou radost, že si to za všechna ta léta vynahrazuju teď. Chtěl jsem do klipu právě proto zakomponovat dva úplně odlišné světy. V jednom možná není mnoho peněz, ale je tam obrovská láska. V tom druhém jsou sice peníze, ale ty vám štěstí nezaručí. Chci lidem připomenout, v čem tkví skutečné kouzlo Vánoc a že láska je nejdůležitější věcí v lidském životě,“ dodal Banga.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám