Hlavní obsah

Pohádky a filmy pro zpříjemnění vánočních okamžiků

Novinky, Richard Sůsa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K vánočnímu času klidu a rodinné pohody patří i společné sledování televize. Programy jsou plné nejrůznějších pohádek a vánočních filmů, jen označit si všechny, které chce člověk zhlédnout, chvíli trvá. A filmů s vánoční tematikou vzniká víc a víc.

Foto: Filmové studio Barrandov

Tři oříšky pro Popelku

Článek

Vánoce jsou vždy českými televizními stanicemi hojně posilované zařazováním pohádek a klasických filmů.

„Tváře umouněné od popela, ale kominík to není, klobouk s peřím, luk a kamizola, ale myslivec to není, šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané, ale princezna to není, jasný pane,“ dávala chudá Popelka v podání Libuše Šafránkové hádanku zvědavému princi Pavlu Trávníčkovi v pohádkovém příběhu o dívce, kterou utiskují sestra a macecha.

Tři oříšky pro Popelku k Vánocům neodmyslitelně patří

Vánoce

I v roce 2020 se bez této klasiky Vánoce neobejdou. Tři oříšky pro Popelku vysílá ČT 1 na Štědrý den ve 20:30 a také 26. prosince v 15:50.

Na Štědrý den 2020 se můžeme těšit na premiéru české pohádky O vánoční hvězdě i na klasiky. Česká televize v celodenním pásmu pohádek nabízí například Peklo s princeznou, Šíleně smutnou princeznu či snímek Byl jednou jeden král…

Nova nabídku doplňuje Andělem na horách či Princeznou se zlatou hvězdou. A Prima na obrazovku nasadí Sedmero krkavců a komedii z roku 1941 Provdám svou ženu.

Jaké pohádky budou v televizi na Štědrý den

Vánoce

V dalších dnech v televizi běží spousta vánočních filmů. Mezi nimi Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, premiérové české pohádky Hodinářův učeň a O léčivé vodě i starší známé snímky Mrazík či S tebou mě baví svět.

Nová vánoční pohádka 2022: ČT letos představí hned dvě

Vánoce

A pokud zrovna v televizi neběží nic, co by vás lákalo, je tu pořád spousta skvělých filmů. K českým Vánocům patří neodmyslitelně Mrazík i animovaný Polární expres.

10 nejlepších vánočních filmů pro pravou sváteční atmosféru

Vánoce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám