Hlavní obsah

Fanoušci museli čekat měsíce, telefon agenta 007 ale nakonec Vánoce stihl

Novinky, Miloslav Fišer

K filmovému agentovi Jamesi Bondovi neodmyslitelně patří automobily značky Aston Martin a také chytré telefony od Sony, které používal v několika posledních snímcích. V nejnovější bondovce Není čas zemřít (No Time To Die) však agent 007 bude telefonovat s přístrojem od Nokie. A právě ten nyní po několika měsících zamířil konečně na pulty tuzemských obchodů.

Upoutávka na film Není čas zemřítVideo: Forum Film

 
Článek

Filmy s Jamesem Bondem jsou samozřejmě vždy velkým trhákem a jednotlivé značky se předhánějí, aby se mohly v nejnovějších snímcích blýsknout. Telefony od Sony byste však v nové bondovce hledali marně. Tvůrci filmu, který bude mít premiéru až v dubnu příštího roku, se totiž na spolupráci dohodli s HMD Global, která stojí za výrobou smartphonů Nokia.

Je to tak trochu symbolické, neboť v nejnovějším špionážním snímku má odejít Bond do důchodu a s ním také evidentně smartphony od Sony. Slavné trojčíslí 007 převezme agentka Nomi, která bude mít v „oblibě“ právě telefony od Nokie.

Foto: archív výrobce

Agentka Nomi s telefonem od Nokie

Řeč je o smartphonu Nokia 8.3 5G, který si odbyl premiéru již v polovině března. Stejně jako byla odložena premiéra bondovky, byl odložen také prodej v Česku. Zatímco v zahraničí si přístroj mohli lidé již koupit, v tuzemsku nebylo ani jisté, zda novinka dorazí před Vánocemi.

Nakonec se to ale podařilo a telefon se pouhé dva týdny před Štědrým dnem začal skutečně prodávat. Případní zájemci za něj zaplatí 14 990 Kč, což je mimochodem dokonce méně, než kolik činí doporučená cena pro evropský trh.

Tlačítkové mobily ještě neřekly poslední slovo. Nokia jich letos prodala desítky milionů

Mobil

Nokia 8.3 5G cílí na náročnější uživatele. Základem je 6,81palcová obrazovka s rozlišením Full HD+. Vyzdvihnout si zaslouží také technologie PureDisplay, která se stará o co nejlepší barevné podání.

Mezi přednosti tohoto modelu patří také čtyři fotoaparáty na zadní straně, ke kterým dodala optiku známá společnost Zeiss. Hlavní fotoaparát se pyšní rozlišením 64 MPx a pokročilým nočním režimem.

Druhý objektiv s rozlišením 12 MPx a ultra širokoúhlým záběrem se hodí pro panoramatické fotky. Sestavu objektivů dále doplňuje 2MPx fotoaparát starající se o hloubku ostrosti a 2MPx makro snímač.

Foto: archív výrobce

Nokia 8.3 5G

Fotoaparáty samozřejmě zvládnou natáčet i videa, a to i se snímkováním 24 fps, které se používá ve filmovém odvětví. Pro zachycení 360° zvuku disponuje telefon technologií OZO audio.

O svižné pracovní tempo se stará čipset Qualcomm Snapdragon 765G společně s 8 GB operační paměti a 128GB úložištěm. Výkon by měl být tedy dostatečný i pro hraní her. Jak již samotný název napovídá, Nokia 8.3 5G si rozumí s mobilními sítěmi páté generace, které se postupně rozšiřují také v Česku.

Kapacita baterie činí 4500 mAh. I když je to méně než v případě modelu od Realme, výrobce slibuje díky funkci Adaptive Battery až dvoudenní výdrž na jedno nabití.

Foto: archív výrobce

Nokia 8.3 5G

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nejlepší iPhony už Vánoce nestihnou

Nové iPhony 12 Pro a 12 Pro Max se vyprodaly prakticky okamžitě, jak se v listopadu začaly prodávat. A už na konci minulého měsíce bylo nejisté doručení...

Výběr článků

Načítám