Hlavní obsah

Nejvýkonnějším mobilem je ROG Phone 3. Letos už pokořen nebude

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titul nejvýkonnějšího chytrého telefonu na světě si již od léta s nezanedbatelným náskokem drží ROG Phone 3 od společnosti Asus. A vzhledem k tomu, že prakticky všichni výrobci již před Vánocemi vytáhli svá esa z rukávu, letos se na tom již nic nezmění.

Představení herního smartphonu Asus ROG Phone 3Video: archív výrobce

 
Článek

Prvenství mezi nejrychlejšími smartphony přisoudila modelu ROG Phone 3 benchmarková utilita AnTuTu. Ta je využívána v různých koutech světa v měření výkonu telefonů a tabletů.

Tato aplikace je zajímavá především tím, že testy často dělají samotní uživatelé, vzorek nasbíraných dat tak nepochází pouze z jednoho konkrétního telefonu, ale v ideálním případě z tisíců různých přístrojů. Z naměřených výsledků se pak dělá průměr, podle kterého se následně sestavuje tabulka s nejrychlejšími smartphony na světě.

Podle aktuálního hodnocení patří hernímu modelu od společnosti Asus 647 919 bodů, což bohatě stačí na první místo. Druhá příčka totiž s více než třicetitisícovým odstupem patří smartphonu Oppo Find X2 Pro (614 425 bodů). Třetí místo obsadil telefon iQOO Neo3 (600 408 bodů), první pětku uzavírají telefony iQOO Neo3 (600 408 bodů) a Galaxy Z Fold2 5G (597 791 bodů).

Foto: archív výrobce

ROG Phone 3

Foto: archív výrobce

ROG Phone 3

Tři různá provedení

Sluší se nicméně podotknout, že ROG Phone 3 se prodává ve třech různých provedeních. Nejvyššího skóre přitom vcelku logicky dosáhla nejvybavenější varianta. A to především díky čipsetu Snapdragon 865+ od Qualcommu. Nic výkonnějšího v současnosti pro chytré telefony se systémem Android neexistuje.

Tento čipset nabídne osm jader, která jsou rozdělena do tří skupin. Jedno, nejvýkonnější jádro pracuje na frekvenci 3,1 GHz, další tři na taktu 2,42 GHz a konečně čtyři úsporná na frekvenci 1,8 GHz. O grafickou stránku se stará čip Adreno 650+.

Snapdragon 865+ tepe pouze ve dvou vrcholných provedeních, která se nabízejí v konfiguraci 12 GB RAM/512 GB ROM, respektive 16 GB RAM/512 GB ROM v případě nejpokročilejšího modelu. Základní verze s přídomkem Strix Edition staví na procesoru Snapdragon 865 bez znaménka plus v názvu. Bude tedy nepatrně pomalejší. A to i kvůli tomu, že je vybavena 8 GB operační pamětí a 256GB úložištěm.

Ohebné displeje a špičkový výkon. Co umí nejlepší smartphony na trhu

Testy

Velký a rychlý displej

V ostatních parametrech jsou však již všechny telefony trojkové generace shodné. Nabízí 6,59“ AMOLED displej s rozlišením 2340 x 1080 pixelů. Vyzdvihnout si u něj zaslouží především vysoká obnovovací frekvence 144 Hz a odezva 1 ms, díky čemuž by hraní mělo být plynulejší než na většině konkurenčních telefonů.

Každý telefon má navíc pečlivě kalibrovanou obrazovku, aby byla zajištěna přesnost barev Delta-E menší než jedna. Takovou přesnost zatím žádný jiný konkurent nenabízí. Čtečku otisků prstů integroval výrobce přímo do obrazovky.

Akumulátor telefonu nabízí kapacitu 6000 mAh, což by bohatě mělo stačit pro několik hodin intenzivního hraní, případně pro dvoudenní výdrž při běžném použití. Vzadu jsou tři fotoaparáty s rozlišením 64 Mpx, 13 Mpx a 5 Mpx, vepředu se pak nachází 24megapixelový senzor. Potěší i přítomnost stereoreproduktorů s vestavěným zesilovačem.

Všechny tři verze se v Česku již nabízejí. Nejvýkonnější provedení stojí 31 990 Kč, základní verze Strix Edition pak 22 990 Kč. Za prostřední variantu případní zájemci zaplatí 28 990 Kč.

Foto: archív výrobce

ROG Phone 3

Foto: archív výrobce

ROG Phone 3

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám