Hlavní obsah

Tlačítkové mobily ještě neřekly poslední slovo. Nokia jich letos prodala desítky milionů

Novinky, lez

Pod značkou Nokia, kterou zastřešuje společnost HMD Global, se prodávají chytré telefony i klasické tlačítkové mobily. V prodejích přitom jasně vede druhá zmiňovaná kategorie, u ní se počty dodaných přístrojů počítají na desítky milionů. Vyplývá to ze statistik zveřejněných serverem Nokiamob.net.

Nokia 800 ToughVideo: archiv výrobce

 
Článek

V prvním čtvrtletí letošního roku se prodalo 13 milionů přístrojů, ve druhém čtvrtletí 12 milionů a ve třetím 13,2 milionu. Celková cifra 38,2 milionu nicméně ještě není konečná, neboť se k ní budou dopočítávat údaje za poslední kvartál. Tato data však budou známá až v průběhu příštího roku.

Už nyní lze nicméně očekávat, že prodeje budou právě v období před Vánocemi nejsilnější, a tak se patrně počet prodaných tlačítkových přístrojů přehoupne za celý rok přes 50 milionů.

Prodeje chytrých telefonů jsou slabší

Pro srovnání za první tři kvartály loňského roku společnost HMD Global prodala „jen“ 11,7 milionu smartphonů. Z řádků výše je tedy patrné, že zájem o tlačítkové modely je enormní.

Letos před Vánocemi se Nokia snaží zaujmout dvěma novými tlačítkovými mobily. Zapomeňte ale na cenovky pod hranicí tisíce korun, kterými se běžně chlubí hloupé modely bez operačního systému.

Vyšší cena je vcelku ospravedlnitelná, neboť telefony nabízejí sofistikovanější konstrukci. Jeden je skládací, druhý pak výrazně odolný.

IFA 2019: Nokia vsadila na retro, do hry vrací tlačítkové mobily

Mobil

Na aktivněji založené jedince cílí model Nokia 800 Tough. Jde v podstatě o obrněnce, který by si díky pogumované konstrukci měl nechat líbit i méně šetrné zacházení.

Navzdory jednoduché konstrukci mu nechybí řada pokročilých funkcí – například Google Asistent, WhatsApp, Facebook nebo 4G konektivita.

Za tento odolný tlačítkový telefon případní zájemci zaplatí baťovských 2999 Kč.

Foto: archív výrobce

Nokia 800 Tough

Sází na skládací konstrukci

Druhou novinkou, která bude lákat na skládací konstrukci a o něco nižší cenu, je pak Nokia 2720 Flip. Tu si prodejci cení na 2599 Kč.

Model 2720 Flip je reinkarnací stejnojmenného véčka, jež se prodávalo pod značkou Nokia před lety. Tato novinka nabídne všechny pokročilé funkce jako Nokia 800 Tough, navíc ještě obsahuje nouzové tlačítko a ICE (In Case of Emergency) informační menu.

Nokia 2720 FlipVideo: archiv výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Chytrý telefon jako vánoční dárek

Tuzemští obchodníci již naplno rozjeli svoje vánoční kampaně, ve kterých lákají především na výrazné slevy. Moc dobře přitom vědí, že jedním z nejvděčnějších...

Výběr článků

Načítám