Hlavní obsah

Katalog vánočních dárků pro náročné nabízí třeba jurtu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Jurta za 75 000 dolarů (asi 1 360 000 korun) nebo speciální zájezd po světových květinových výstavách za 42 0000 dolarů (7 600 000 korun). I takové se v letošní vánoční nabídce objevují dárky. Ale jen v katalogu vánočních dárků pro náročné Neiman Marcus Christmas Book 2011. Uvedla to agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Takto by mohla vypadat jurta - vánoční dárek

Článek

Podle agentury Reuters má luxusní verze stanu, který slouží jako útočiště mongolským pastevcům, průměr 5,4 metru a součástí vnitřního vybavení je třeba křišťálový lustr. Kdo se o život mongolských kočovníků nezajímá, může zakoupit třeba knihovnu na míru za 125 000 dolarů, která kromě luxusních doplňků obsahuje také 250 knih vybraných podle přání kupujícího.

Pro ty, kteří chtějí za vánoční dárky utratit ještě více peněz, je připraven speciální zájezd po mezinárodních květinových výstavách a festivalech za 420 000 dolarů. Pořádá ho soukromá letecká společnost JetWay. Zájezd, který je koncipovaný maximálně pro deset lidí, začíná na festivalu tulipánů v Merges ve Švýcarsku a další zastávky jsou v Aténách, v Avignonu nebo v Londýně v Chelsea.

Naopak, o něco levnější je odborná ochutnávka Johnny Walker whisky za 5000 dolarů za účasti pravého skotského dudáka a s vyprávěním o její historii.

Katalog Neiman Marcus Christmas Book byl poprvé vydaný v roce 1926 a každoročně informuje o dárcích pro náročné, ale i o obyčejnějším vánočním zboží, jako jsou stříbrné náušnice za 95 dolarů.

Část výtěžku z prodeje dárků je pravidelně věnována na dobročinné účely, například na boj proti rakovině prsu nebo organizaci, která se snaží zajišťovat přísun pitné vody v rozvojových zemích.

Reklama

Související témata:

Související články

Listopad je ideální dobou pro nákup dárků

Víte, že začátek listopadu je ideální dobou pro nákup vánočních dárků? Do Štědrého dne je ještě poměrně daleko, a tak máme dost času na promýšlení, čím bychom...

Výběr článků

Načítám