Hlavní obsah

Berlín pořádá prý největší silvestrovskou párty na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Německá metropole Berlín oslaví letošní konec roku důstojně. Pořádá prý největší silvestrovskou party pod širým nebem nejen v Německu, ale i na světě. Tradiční oslavy vítání Nového roku se uskuteční v okolí Braniborské brány a návazně na ulici 17. června, která se promění v téměř dva kilometry dlouhou zónu vyhrazenou bujarému veselí.

Článek

Na třech pódiích a v osmi "diskostanech" se bude o dobrou náladu starat dvacítka německých i zahraničních hudebních skupin. K berlínským silvestrovským oslavám, které každoročně navštěvují statisíce lidí, patří také velké ruské kolo a o půlnoci velkolepý ohňostroj.

O bezpečnost a zdraví účastníků oslav, během nichž se při tak velkém počtu lidí musí počítat s incidenty, budou dohlížet stovky policistů, asi 60 hasičů a 150 zdravotníků z německého Červeného kříže. Vstup je bezplatný, ale pořadatelé návštěvníkům neumožní šesti vchody do ohrazeného prostoru pronést skleněné lahve nebo dělbuchy.

V posledních letech se však berlínská silvestrovská megaparty obešla bez vážnějších incidentů. Před rokem se jí přitom zúčastnil zhruba milion lidí. Šéf organizátorů oslav Willy Kausch počítá s podobně mohutnými davy i tentokrát.

Více než čtyřhodinový přímý přenos z hlavní německé silvestrovské party bude vysílat televizní stanice RTL II.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám