Hlavní obsah

Záběry z parku u obchoďáku v Kremenčuku: Vyděšení rodiče sbírali popadané děti

Kremenčuk

Bezpečnostní kamery v městském parku v ukrajinském Kremenčuku v pondělí zachytily okamžik, kdy na asi 500 metrů vzdálený obchodní dům a přilehlou továrnu dopadly ruské rakety. Na záběrech z několika úhlů je vidět, jak vystrašení rodiče sbírají své děti.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery u rybníka nedaleko nákupního centra zachytily okamžik výbuchu v Kremenčuku

 
Článek

Novinář BBC Shayan Sardarizadeh, který video sdílel na Twitteru, park lokalizoval na mapě a vyznačil i dvě místa dopadu ruských raket. Jedna dopadla na východní část nákupního střediska, druhá zřejmě poničila přilehlou fabriku.

Červený bod je park, modrý zasažený obchoďák.

Při ruském raketovém útoku v Kremenčuku podle ukrajinských úřadů v pondělí zahynulo nejméně dvacet lidí. Dalších šest desítek lidí je zraněných a přes čtyři desítky se pohřešují. Záchranáři pokračují v prohledávání trosek, poznamenala v úterý dopoledne agentura AP.

Zakroužkovaná místa dopadu ruských raket

Ruské ministerstvo obrany podle agentury TASS v úterý prohlásilo, že jeho vzdušné síly podnikly úder na hangáry s americkými a evropskými zbraněmi v Kremenčuku a detonace munice vedla k požáru v nedalekém nákupním centru, které bylo v té době zavřené.

Rusové tvrdí, že zasažené obchodní centrum v Kremenčuku bylo zavřené. Není to pravda

Evropa

To ale podle záběrů z místa zjevně není pravda. Tvrzení Moskvy popírají i zranění přeživší. Například třiačtyřicetiletá Ludmyla Mychajlecová v objektu nakupovala s manželem, když ji výbuch vymrštil do vzduchu. „Letěla jsem hlavou napřed a střepiny mi zasáhly tělo. Celé místo se hroutilo,“ popsala v nemocnici agentuře Reuters.

Obchodní centrum Amstor v Kremenčuku se nachází v Chalameňukově ulici poblíž vlakového i autobusového nádraží. Podle webových stránek provozovatele bylo v době útoku v běžném provozu. Sloužilo pro přibližně 36 tisíc lidí žijících v okruhu dvou kilometrů. Jeho součástí byl supermarket s potravinami Silpo, obchod s domácími elektrospotřebiči Comfy, prodejce doplňků Kari, parfumerie Brocard, obchod s oblečením Columbia a lékárna.

Peklo, popisují přeživší z Kremenčuku. Počet obětí z nákupního centra vzrostl

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám