Hlavní obsah

Vrátil se mně táta z války, zase je tu, raduje se na videu ze Lvova malý Artěm

Dojemný příběh setkání osmiletého chlapce Artěma s jeho otcem, který se na chvíli vrátil z bojů do Lvova, přinesl v uplynulých dnech server Caters News. Stačilo napočítat do deseti a přišla vytoužená chvíle. Ve válce však ne samozřejmá.

Dojemné setkání syna s otcem, který se vrátil z války, ve LvověVideo: Caters News/Vitaly Mokrousov C/O Vladislava Mokrousova, AP

 
Článek

Čtyřiatřicetiletý Vitalij Mogorjov z ukrajinského Charkova se zbraní v ruce bojuje, aby pomohl odrazit ruskou invazi. Doma musel nechat dvě děti: patnáctiletou Vladislavu a osmiletého Artěma.

Krátký videozáznam ze Lvova nabízí zdánlivě poklidný pohled na náměstí s vodotrysky a pohybujícími se lidmi v jejich okolí.

Zachycuje lidi s kočárky, běžné rozhovory. Zdá se, že na válku tu všichni zapomněli, jako by se tu svět zastavil v míru.

Otec musel jít bojovat

Malý Artěm ale ví, že válka je a že do ní musel odejít jeho táta. Když se moderátorka, která ví, že na uvedeném místě by se měli setkat s jeho tátou, zeptá, jestli by tátu chtěl vidět, chlapec nadšeně souhlasí.

Tvrdé boje o řeku Severní Doněc, Ukrajinci zničili pontonové mosty

Evropa

„Zkus tedy napočítat do patnácti,“ vybízí ho žena s mikrofonem a naznačuje mu, že pokud úkol splní, dostane odměnu. A Artěm tedy počítá. „Jedna, dva, tři...“

Není třeba ani dopočítat do patnácti. Najednou se za jeho zády objevuje muž v maskáčové uniformě a sportovních botách. Přiblíží se k němu a uchopí ho. Je to moment, který si zřejmě budou pamatovat dlouho oba.

Táta se vrátil z války, říká chlapec

Syn je viditelně šťastný, tátu objímá. Otec ho zvedá a drží pevně v náručí. Kdo ví, co se oběma honí hlavou. Není třeba příliš slov navíc.

V tomhle případě otec se svými dětmi dostali příležitost znovu se setkat. Nikdo ale neví, jak příznivý bude další sled událostí.

Dilema zemědělců: na pole, nebo do boje?

Válka na Ukrajině

Video bylo pořízeno 14. května. Zachycuje moment překvapení, které Vitalij Mogorjov osmiletému potomkovi připravil.

Artěm sám to následně okomentoval slovy: „Na videu vidíte naše setkání s tátou, který se vrátil z války.“ Celý svět však má možnost sledovat, že ruská invaze na Ukrajinu dál pokračuje.

Foto: Caters News/Vitaly Mokrousov C/O Vladislava Mokrousova, AP

Dojemné setkání syna s otcem, který se vrátil z války, ve Lvově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám