Hlavní obsah

Mohutný požár v ruském Brjansku. Hoří ropný sklad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brjansk
Aktualizováno

Mohutný požár vypukl v noci na pondělí v ropném skladu v ruském městě Brjansk, asi 100 kilometrů od ukrajinských hranic. Informovaly o tom ruské tiskové agentury s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné situace. Příčina havárie zatím není jasná. Ukrajinci však v pátek varovali, že Rusové připravují v Brjansku a dalších městech provokace.

Požár ropného skladu v BrjanskuVideo: Twitter/Nexta

 
Článek

První záběry požáru začaly po sociálních sítích kolovat někdy po 2. hodině ranní SELČ.

Ruská agentura RIA Novosti o požáru informovala v článku o dvou větách. Žádné podrobnosti se v něm nenacházejí. Další z agentur, Interfax, píše o „ropném skladu společnosti Transněfť”, který je podle všeho součástí ropovodu Družba, a o nádrži s naftou místní vojenské jednotky.

Počátkem tohoto měsíce Rusko obvinilo Ukrajinu, že způsobila požár v ropném skladovacím zařízení ve městě Bělgorod. Podle ruské verze událostí zaútočily na místo dva ukrajinské vrtulníky. Ukrajina to popřela.

Budovu ruských kosmických sil zasáhl silný požár, dva lidé zemřeli

Evropa

Ukrajinci se obávají, že stejnou taktiku zkouší nepřítel i v tomto případě.

Dobrovolnická skupina InformNapalm v pátek varovala, že Rusko připravuje rozsáhlé provokace takzvaně „pod falešnou vlajkou” v Bělgorodské, Kurské a Brjanské oblasti. Údajně na místo sváží vraky sestřelených dronů Bayraktar, aby mohlo škodu svést na Ukrajinu. Tyto informace nelze nezávisle ověřit.

V Kurské oblasti, která rovněž sousedí s Ukrajinou, protiletecká obrana údajně sestřelila dva ukrajinské drony, řekl tamní gubernátor Roman Starovojtov. Vše se podle něj obešlo bez obětí a dalších škod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám