Hlavní obsah

Začalo druhé kolo vyjednávání mezi Ruskem a Ukrajinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na utajovaném místě na hranicích mezi Běloruskem a Ukrajinou začalo ve čtvrtek odpoledne druhé kolo vyjednávání mezi ruskou a ukrajinskou delegací. Cílem obou stran je dohodnout příměří, jejich požadavky se ale značně liší. Ukrajinci se odmítají vzdát a žádají humanitární koridory, Rusové se odmítají vzdát a žádají neutrální Ukrajinu.

Foto: Sergei Kholodilin, ČTK/AP

Snímek z prvního kola jednání.

Článek

Pondělní rozhovory - vůbec první od ruského vpádu - nevedly k průlomu. Zástupci obou delegací po jejich skončení mluvili jen o tom, že se shodli na bodech, od kterých by měli odrazit další jednání.

První kolo jednání mezi Ruskem a Ukrajinou skončilo. Putin ustoupit nehodlá

Evropa

Aktuální ruské stanovisko k válečnému konfliktu na Ukrajině tlumočil ruský prezident Vladimir Putin po telefonu svému francouzskému protějšku Emanuelu Macronovi.

„Situace v terénu je nepopiratelně velmi nepříznivá. Zdá se zjevné, že Vladimir Putin trvá na svých pozicích, na vůli demilitarizovat Ukrajinu a na její kapitulaci, což je jednoznačně nepřijatelné," uvedl Macron.

Ukrajinu chceme celou, řekl Putin. Lžete sám sobě, odpověděl Macron

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám