Hlavní obsah

Ukrajinský štáb: Rusové přeskupují síly a posilují jednotky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská armáda přeskupuje a posiluje své jednotky, nejaktivnější je ve směru na města Doněck a Slobožanske na východě Ukrajiny, uvedl v sobotu generální štáb ukrajinské armády. Rusové rovněž dál částečně blokují město Charkov a ostřelují ho dělostřelectvem. Informace zveřejňované ukrajinským generálním štábem nelze nezávisle ověřit, stejně jako informace poskytované ruským velením.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Ruský tank

Článek

V okolí města Izjum ruská armáda rozmístila až 22 taktických skupin a snaží se udržet dříve obsazené pozice. Do oblasti byly vyslány i další posily. Jak uvedl ukrajinský generální štáb, je pravděpodobné, že Rusové zintenzivní své akce ve směru na obce Izjum a Barvinkove.

Zelenskyj: Svět by se měl připravit na to, že Rusko použije jaderné zbraně

Válka na Ukrajině

I ve směru na Doněck se Rusové snaží udržet si pozice na obsazených územích.

Své úsilí soustředí na obsazení měst Rubižne a Popasna v Luhanské oblasti a rovněž na plnou kontrolu nad Mariupolem. Snaží se obnovit své bojové schopnosti, doplnit zásoby munice a zlepšit svou taktickou pozici. Pokračují ale i v ostřelování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám