Hlavní obsah

Ukrajinské tajné služby zadržely dva muže podezřelé ze spolupráce s FSB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinská tajná služba SBU zadržela dva muže podezřelé ze spolupráce s ruskou tajnou službou FSB. Zadržení podle podezření SBU určovali cíle pro ruské střely, které v jihoukrajinském městě Mykolajiv zničily infrastrukturu, napsal ruskojazyčný server BBC.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Ředitel ruské tajné služby FSB Alexander Bortnikov

Článek

"Útočníci neustále vizuálně sledovali objekty zajímavé pro nepřítele a výsledky vysílali pomocí propracovaných uzavřených elektronických komunikačních kanálů," uvádí SBU v prohlášení. Mezi zaslanými informacemi byly pozice loděnic a příslušné infrastruktury, sklady paliva nebo pohyb příslušníků a vybavení ukrajinských ozbrojených sil.

Díky těmto informacím bylo při ruském ostřelování Mykolajivu zničeno nebo poškozeno několik loděnic a skladů paliva, uvedly tajné služby. Oba muži jsou podle SBU ve vazbě.

Přístav Mykolajiv ostřelují ruské jednotky od začátku únorové invaze na Ukrajinu. Město leží nedaleko hranic s Ruskem okupovanou Chersonskou oblastí, kde Ukrajinci zahájili protiofenzivu. Správa ve městě v pátek oznámila, že na celý víkend platí pro obyvatele zákaz vycházení. Omezení má pomoci úřadům odhalit osoby kolaborující s Ruskem, psala ukrajinská média.

Na Ukrajině povede ruskou špionáž vojenská GRU, píše britský list

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám