Hlavní obsah

Ukrajinské ozbrojené síly zasáhly most v Chersonské oblasti, hlásí úřady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinské ozbrojené síly v sobotu zasáhly Darivskyj most přes řeku Inhulec v Rusy okupované Chersonské oblasti na jihu země, oznámil podle agentury Reuters poradce gubernátora Chersonské oblasti Serhij Chlaň. Představitel ruských okupačních úřadů v regionu Kirill Stremousov podle agentury TASS připustil, že Ukrajinci most ostřelovali a že dostal několik zásahů, ale zároveň tvrdí, že není strategicky významný.

Foto: Reuters

Ukrajinští vojáci v bojové linii v Doněcké oblasti jsou opatrní, ale optimističtí

Článek

„Je to pokračování operace, jejímž cílem je odříznutí chersonské skupiny Rusů od zásobování. Každý most je slabým místem pro logistiku a naše ozbrojené síly umně ničí systém nepřítele. Toto ještě není osvobození Chersonu, ale vážný přípravný krok tímto směrem," napsal na facebooku Chlaň.

Podle Stremousova zasáhlo most sedm střel a je v něm asi sedm děr. "Ale je celý, je možné se po něm pohybovat. Na rozdíl od Antonivského mostu, tento nemá strategický význam," cituje TASS představitele místní Ruskem dosazené správy.

Rusko tvrdí, že s útokem na Oděsu nemá nic společného

Zahraniční

Prohlášení ani jedné z bojujících stran nebylo možné bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů.

Stanice BBC na svém webu poznamenala, že tento most, stejně jako Antonivskyj most přes Dněpr, který ukrajinské ozbrojené složky ostřelují už několik dní, je strategicky důležitým místem, přes který může Rusko zásobovat své síly.

Obnovit jednání s Ruskem? Nevidíme důvod, zní z Ukrajiny

Zahraniční

Ukrajina podle Reuters používá zbraně dlouhého doletu ze Západu k útokům na ruské zásobovací linie a muniční sklady ve snaze zvrátit průběh invaze a připravit protiofenzívu v Chersonské oblasti, kterou ovládají ruské okupační síly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám