Hlavní obsah

Ukrajinská armáda hlásí těžké boje u Charkova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská armáda uvedla, že během nových bojů o Charkova na východě země odrazila útok ruských jednotek, píše agentura DPA. Těžká je situace v Izjumu, ležícím asi 100 kilometrů na jihovýchod od Charkova, s ním ukrajinské jednotky zcela ztratily spojení. Informace nelze nezávisle ověřit.

Foto: Pavel Dorogoy, ČTK/AP

Následky ruského útoku v Charkově z minulého týdne

Článek

Do bojů u Charkova ruská armáda nasadila bojové vrtulníky Kamov Ka-52 . „Naše jednotky udržují svoje pozice,“ zhodnotil situaci guvernér Charkovské oblasti Oleh Syněhubov.

Ruská armáda podle ukrajinských úřadů odmítá snahy vytvořit humanitární koridor z Izjumu, kterého se Rusové zmocnili minulý týden.

Do války na Ukrajině by se brzy mohlo zapojit Bělorusko, varuje tajná služba

Válka na Ukrajině

Tři ruské rakety dopadly v úterý večer v Rivnenské oblasti na severozápadě Ukrajiny, mířily na objekty vojenské infrastruktury. Ruskojazyčná verze BBC uvedla, že místní úřady zjišťují škody.

Agentura Unian informovala, že v uzavřené zóně u odstavené jaderné elektrárny Černobyl ruští vojáci vyplenili a zničili laboratoř v hodnotě 6 milionů eur (148 milionů korun), která fungovala od roku 2015. Specializovala se na výzkum radioaktivního odpadu. V laboratoři se prý nacházelo vybavení, z něhož některé části nejsou dostupné jinde v Evropě.

Ruského novináře stíhají za snímky zničené porodnice v Mariupolu

Válka na Ukrajině

Ve městě Trosťanec v Sumské oblasti se v úterý rozhořel rozsáhlý požár, u kterého hasiči nemohli zasahovat kvůli bojům. Podle gubernátora Dmytra Žyvyckého se v regionu vedou nejtvrdší boje právě v Trosťanci. Tvrdí, že ruští vojáci zabíjejí civilisty, ve velké části města nefungují dodávky elektřiny ani vody, lidé nemají přístup k lékům.

„Zastřelili ženu, která jela po městě na kole. Neumožňují pohřbít mrtvé. Je velký problém s ukládáním těl mrtvých v márnici,“ popsal situaci v Trosťanci gubernátor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám