Hlavní obsah

Rusové obvinili Ukrajince už i z černé magie

Trechizbenka

Nejdřív boršč, teď černá magie. Rusové přišli s novým zdůvodněním invaze. Tvrdí, že v sídle ukrajinské armády u Trechizbenky našli stopy po satanských rituálech. Dokazují to krvavými šmouhami a pečetí údajně obsahující fašistické symboly.

Foto: RIA Novosti

Údajný okultní fašistický symbol

Článek

Exkluzivním odhalením se pochlubila ruská státní agentura RIA Novosti. Příslušníci ukrajinských jednotek se prý snažili „posvětit své zbraně“, kreslili satanistické symboly a dělali „značky krví“.

Na sociální síti Telegram pak ruští propagandisté zveřejnili video, které má čarodějnické chování Ukrajinců dokazovat. Vykládat červené šmouhy na jednom z papírů jako následky satanistických rituálů se zdá být nicméně dost přitažené za vlasy.

Důvod k invazi? Zakazují náš boršč, prohlásila Zacharovová. A myslela to vážně

Evropa

RIA v článku dále přikládá fotografii jakéhosi symbolu, který označuje za „magickou pečeť temných sil“ a který ruští vojáci v Trechizbence vyfotili.

Pod pečetí je latinkou napsáno slovo „zein”.

Rusko nepřestává dráždit Izrael. Jeho žoldáci prý bojují po boku nacistů z Azova

Evropa

O komentář médium požádalo ruskou kulturoložku Jekatarinu Daisovou, která nápis spojila s biblickou hebrejštinou, v níž slovo „zajin“ znamená „meč“ a sloveso „lezajen“ se překládá jako „vyzbrojit“. „Možná, že autoři prováděli rituály na posílení nebo žádali o seslání více zbraní,“ domnívá se expertka.

Dnešní překlad je už poněkud jiný

Znervózňující je pak pro Rusy i skutečnost, že je obrázek nakreslený „unikursálně“, tedy jedním tahem, jak se například děti snaží malovat domečky. „To prozrazuje jeho okultní charakter,“ píše RIA.

Hitler, a Žid? Lavrov oživil starý blábol, naštvaní Izraelci si podají ruského velvyslance

Blízký a Střední východ

Jak už to tak ale bývá, ďábel se skrývá v detailech. Má-li vůbec nápis v latince cokoliv společného s hebrejštinou, tak odbornice pominula, že v moderním jazyce slovo „zajin“ neznamená meč, ale vulgární výraz pro mužský pohlavní úd. Sloveso „lezajen“ pak označuje sexuální styk. Pokud je ono doupě vůbec skutečné, možná se vojáci na Ukrajině diví, jak si jejich poznámky nepřítel vykládá.

Ruská propaganda se dlouhodobě snaží Ukrajince vykreslit v tom nejbizarnějším světle. Kromě známých obvinění z nacismu a narkomanie nedávno ruský První kanál informoval o „ústředí gayů a lesbiček v Mariupolu“, který přímo financoval americký prezident Joe Biden.

Za připomenutí ještě stojí dřívější prohlášení mluvčí ruské diplomacie Marije Zacharovové, která Ukrajinu obvinila z toho, že si usurpuje boršč a nechce se o něj dělit s ostatními národy.

Reklama

Výběr článků

Načítám