Hlavní obsah

Rusko zasáhlo raketami v Černém moři už tři panamské lodě, jednu potopilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panama

Rusko od začátku invaze zasáhlo svými raketami v Černém moři už tři lodě plující pod panamskou vlajkou. Jedna z nich se kvůli způsobeným škodám potopila. Ke ztrátám na životech nedošlo, uvedla agentura Reuters s odkazem na Panamský námořní úřad.

Foto: Profimedia.cz

Pobřežní raketový systém ruské Černomořské flotily Bal během vojenského cvičení na obranu Krymu

Článek

„Máme potvrzeno, že tři naše lodě byly zasaženy ruskými raketami. Posádky jsou v bezpečí, máme materiální škody,“ uvedl Noriel Arauz z Panamského námořního úřadu.

V Černém moři se podle Arauze nachází dalších deset lodí, které plují pod jinou vlajkou. Opustit oblast ale není kvůli restrikcím tak jednoduché. Rusko například už dříve uzavřelo severozápadní část moře, ačkoli ta oficiálně patří Ukrajině.

Rusko uzavřelo pro plavbu severozápadní část Černého moře, ta ale patří Ukrajině

Zahraniční

Ruské rakety v Černém moři od začátku invaze na Ukrajinu nezasáhly pouze tři panamské lodě. Zásah svého plavidla u Oděsy potvrdilo také Turecko. Loď utrpěla pouze menší škody a nadále mohla v plavbě pokračovat.

Den po zahájení invaze, tedy 25. února, zasáhly střely u Oděsy také tanker Millennial Spirit plující pod moldavskou vlajkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám