Hlavní obsah

Ruské rakety zasáhly ropný sklad v Dnipru a sklad červeného kříže v Mariupolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Podle ukrajinské samosprávy ruské rakety v noci na čtvrtek zcela zničily sklad ropy v ukrajinském městě Dnipro, další dvě cisterny poškodily úlomky raket. Zasažený sklad byl zcela plný, při útoku nikdo nebyl nikdo zraněn. Ruské rakety v noci rovněž zasáhly opuštěné skladiště Červeného kříže v okupovaném Mariupolu na jihu země. O útocích informovaly zpravodajské portály The Kyiv Independent a Ukrajinska pravda.

Foto: Kyiv Post/Twitter

Sklad Červeného kříže v Mariupolu

Článek

Ukrajinská ombudsmanka Ljudmyla Denisovová uvedla, že sklad organizace byl zasažen ruskými nálety a dělostřelectvem, přestože jeho střecha je označena symbolem červeného kříže, "což značí přítomnost zraněných osob nebo civilního či humanitárního nákladu".

Rusové porušili slib a dál devastovali Černihiv

Válka na Ukrajině

Mluvčí Červeného kříže Jason Straziuso řekl americké stanici CNN, že od 15. března v objektu nikdo z personálu nebyl. Organizace podle něj neví, jak byla budova od té doby využívána.

Dnipro (dříve Dněpropetrovsk) leží na jihovýchodě Ukrajiny a dosud bylo město útoků do značné míry ušetřeno, připomíná DPA. Ukrajinská strana minulý týden informovala, že u Dnipru ruské rakety zasáhly vojenskou jednotku a silně poškodily kasárna. Naopak Mariupol se stal symbolem ruské invaze, více než polovina jeho obyvatel utekla, ostatním se to ale kvůli soustavnému ostřelování nedaří.

Reklama

Výběr článků

Načítám