Hlavní obsah

Ruská armáda se soustředí na prolomení obrany na východě Ukrajiny, uvádí Kyjev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruská armáda pokračuje v útocích na východě Ukrajiny, soustředí se na prolomení obranné linie v Doněcké a Luhanské oblasti a plné ovládnutí Mariupolu. V pravidelném ranním hlášení to v úterý oznámil ukrajinský generální štáb.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Ruský tank v Mariupolu

Článek

„Ruská federace pokračuje v plné ozbrojené agresi proti Ukrajině. Ruský nepřítel se snaží pokračovat v útočných operacích na východě s cílem získat plnou kontrolu nad Doněckou a Luhanskou oblastí a také udržet pozemní koridor s dočasně okupovaným Krymem,“ napsal generální štáb v hlášení.

Rusové zahájili novou ofenzivu, hlásí Kyjev

Válka na Ukrajině

V obou východoukrajinských oblastech ukrajinští vojáci podle generálního štábu odrazili sedm ruských útoků, zničili deset tanků a několik desítek dalších vozidel, jeden dělostřelecký systém a jeden minomet. Tyto zprávy nelze nezávisle ověřit.

Ruští vojáci i nadále částečně blokují východoukrajinský Charkov, ve směru na Izjum spustili ofenzivu na levém břehu řeky Doněc.

Ukrajinské síly zaútočily na vesnici v Bělgorodské oblasti, tvrdí Rusové

Válka na Ukrajině

Ve směru na Doněck vojáci zesílili útočné operace po celé linii kontaktu, uvádí ukrajinská armáda. Ruské jednotky posilují v některých částech Záporožské oblasti a pokračují v ostřelování Mykolajivu.

Reklama

Výběr článků

Načítám