Hlavní obsah

Putin začal s čistkami v armádě a tajné službě, tvrdí analytici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin zahájil čistku mezi armádními generály a členy tajných služeb. S odvoláním na ukrajinské zdroje to tvrdí washingtonské analytické pracoviště Institut pro studium války (ISW). Podle něj se zatýká i v ruské tajné službě (FSB).

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Šéf ukrajinské bezpečnostní rady Oleksij Danilov odhaduje, že Putin „kvůli neúspěchu na Ukrajině“ nahradil nejméně osm generálů. V pátek byli také podle ukrajinských zdrojů v domácím vězení šéf 5. oddělení FSB Sergej Beseda a jeho zástupce Anatolij Bojuch.

Naštvaný Putin už prý kvůli zpackané invazi vyhodil osm generálů, tvrdí Kyjev

Válka na Ukrajině

Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu 24. února. Jeho armáda obléhá několik měst a snaží se přiblížit se ke Kyjevu. Útočí ale také na civilisty a civilní cíle a má podle ukrajinské strany značné ztráty.

Podle světových tiskových agentur, které se opírají o americké a evropské představitele a analytiky, Rusko operaci špatně naplánovalo a má chybnou taktiku. Nevylučuje se ani neochota ruských vojáků bojovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám