Hlavní obsah

Postup ruských vojsk ke Kyjevu se zastavil, tvrdí Britové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postup ruských vojsk ke Kyjevu ze severovýchodu se zastavil. Útok ruských jednotek na ukrajinskou metropoli ze severozápadu od města Hostomel se obráncům podařilo odrazit. Na severu města ale pokračují těžké boje. Uvedlo to v pondělí ráno britské ministerstvo obrany na základě zpravodajských zjištění. Podle Úřadu vysoké komisařky OSN pro lidská práva (OHCHR) od začátku konfliktu na Ukrajině zahynulo nejméně 902 lidí.

Foto: State Emergency Service, Reuters

Záchranáři po mohutném výbuchu v Kyjevě prohledávají trosky

Článek

Podle britských zpravodajských informací navzdory vojenským obtížím Kyjev zůstává pro ruská vojska „prioritním cílem”. Rozvědky předpovídají, že se ruská armáda v příštích týdnech dál bude snažit ukrajinskou metropoli obklíčit. Hlavní skupina ruských vojsk se v současnosti nachází přes 25 kilometrů od centra ukrajinské metropole.

Kyjevem otřásl mohutný výbuch

Válka na Ukrajině

Několik ruských raket dnes ráno dopadlo u vojenského výcvikového střediska ve městě Rivne na západě Ukrajiny, uvedly tamní úřady. Představitelé regionu ale neinformovali o počtu mrtvých či zraněných.

Úřad vysoké komisařky OSN pro lidská práva (OHCHR) informoval, že od začátku konfliktu zahynulo nejméně 902 civilistů. Dalších 1459 jich bylo zraněno. Podle úřadu je ale bilance mrtvých a zraněných výrazně vyšší, protože předání informací z oblastí, kde jsou intenzivní boje, se zpožďuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Kyjevem otřásl mohutný výbuchVideo: AP

„Většina zaznamenaných civilních ztrát byla způsobena výbušnými zbraněmi s rozsáhlou plochou zásahu,” uvedl OHCHR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám