Hlavní obsah

Oligarcha Děripaska přišel o kyperský pas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři ruští miliardáři a jedenáct členů jejich rodin přijdou na Kypru o zlaté pasy. Rozhodla o tom tento týden kyperská vláda.

Foto: Yoruk Isik, Reuters

Děripaskova jachta Clio plula v minulých dnech u tureckých břehů.

Článek

Opatření se týká oligarchy Olega Děripasky, dále Igora Kesajeva, šéfa holdingu Merkurij (Mercury Group) s vazbou na ruskou vládu, Grigorije Berjozkina, prokremelského mediálního magnáta a podnikatele v energetice, a Gulbachor Ismailovové, sestry Ališera Usmanova, informoval kyperský list Phileleftheros.

Řecko zadrželo nejméně jeden ruský tanker

Evropa

Oligarchové figurují na sankčním seznamu Evropské unie z 8. dubna kvůli ruské válce proti Ukrajině. Své aktivity přesunuli mimo Kypr do zemí, kde jim dopad sankcí nehrozí.

Nikósie tak dosud rozhodla o zrušení občanství získaného výměnou za investice v případě celkem osmi Rusů z unijního seznamu čítajícího 1091 lidí, uvedl list.

Číňané se lekli sankcí. Rusové mají s jejich kreditkami smůlu

Evropa

Děripaska, který získal jmění na byznysu s hliníkem, je držitelem kyperského pasu od roku 2017 stejně jako jeho dvě děti. Děripaskovy strojírny Arzamas jsou významným dodavatelem vojenské techniky pro ruskou armádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám