Hlavní obsah

Dodávkami zbraní jen prodlužujete krveprolití na Ukrajině, obvinil Putin Západ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Operace ruské armády na Ukrajině byla jedinou možností, jak zajistit ruskou bezpečnost, uvedl prezident Vladimir Putin. Obyvatelé Donbasu podle něj byli osm let vystaveni genocidě a vojenská operace na Ukrajině postupuje podle plánu.

Foto: Mikhail Klimentyev, ČTK/AP

Vladimir Putin

Článek

„Cílem ruských akcí je pomoc našemu lidu na Donbasu, který byl téměř osm let vystaven skutečné genocidě, a to těmi nejbarbarštějšími metodami,“ citovala agentura TASS Putina.

Něco od vás potřebuji. Zelenskyj promluvil v americkém Kongresu

Válka na Ukrajině

Kyjev podle něj osm let ignoroval a sabotoval minské dohody a na konci roku 2021 je veřejně odmítl implementovat.

Západní země pak obvinil, že dodávkami zbraní prodlužují krveprolití. „Západ se ani neobtěžuje skrýt fakt, že jeho záměrem je zničit celou ruskou ekonomiku, každého Rusa,” pokračoval ruský prezident.

Rusko ničí na Ukrajině televizní vysílače

Evropa

Vojenská operace podle Putina zmařila plány napadnout Krym a Donbas, což prý Ukrajina plánovala. Ruský prezident zopakoval, že okupaci Ukrajiny nechce.

„Obyvatelé Ruska budou schopni rozeznat vlastence od zrádců. Taková očista společnosti zemi jen posílí,“ prohlásil Putin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám