Hlavní obsah

Brazilská modelka zemřela v Charkově po zásahu ruskou raketou

Devětatřicetiletá brazilská modelka a odstřelovačka Thalito do Valleová padla v Charkově pouhé tři týdny poté, co se přidala k ukrajinské cizinecké legii.

Foto: Twitter/CIS OPS

Thalito Do Valle

Článek

Do Valleová se udusila kouřem po zásahu jejího krytu ruskou raketou. Spolu s ní zemřel i její o rok starší brazilský spolubojovník Douglas Burigo, který se jí snažil zachránit život.

Chtěl ji vynést z hořícího krytu. Oba ale zemřeli. O případu z 30. června informoval tento týden britský list Daily Mail.

Nikdo další z jednotky zahraničních legionářů, v níž Do Valleová spolu s Burigem bojovali, při ruském útoku nepadl.

Žena měla zkušenost z Iráku, kde se účastnila bojů proti Islámskému státu, napsal Daily Mail.

Odstřelovačský výcvik podle tohoto zdroje absolvovala po boku Pešmergů, kurdských milicí v iráckém Kurdistánu. V mládí pracovala jako modelka a herečka, poté studovala práva.

Ruské ostřelování poškodilo jaderné zařízení v Charkově

Zahraniční

Boje, kterých se účastnila, Do Valleová dokumentovala a záznamy spolu s komentářem pravidelně zveřejňovala na svém videokanálu na serveru Youtube.

Záznamy z bojů s ozbrojenci Islámského státu měly podle Daily Mailu víc než 32 tisíc zhlédnutí. Z bojů na Ukrajině měla v plánu sepsat knihu, s čímž jí měl pomoci brazilský spolubojovník Burigo.

Své rodině se brazilská modelka, záchranářka a odstřelovačka naposledy ozvala minulé pondělí z Charkova.

Stěžovala si tehdy, že musí omezit používání mobilního telefonu, protože Rusové využívají sledování signálu k navádění útoků.

Reklama

Výběr článků

Načítám